- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.11.2023, 10:52)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi paşi pentru înscrierea Frontierelor Imperiului Roman-Dacia în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
O echipă internaţională de specialişti a fost prezentă pentru a doua oară în România în cadrul procesului de înscriere a dosarului Frontierele Imperiului Roman-Dacia în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Urmărește
1248 afișări
Noi paşi pentru înscrierea Frontierelor Imperiului Roman-Dacia în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
Potrivit Institutului Naţional al Patrimoniului (INP), în perioada 13-18 noiembrie, o parte a echipei internaţionale de specialişti a fost prezentă pentru a doua oară în România, în vederea înţelegerii contextului, stabilirii atributelor cheie, a calităţilor distinctive şi a detaliilor specifice limesului Dacic din perspectiva prezentării publice.
Echipa, însoţită de o delegaţie formată din membri ai Institutului Naţional al Patrimoniului şi ai Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, a desfăşurat mai multe consultări cu părţile interesate, întâlnind reprezentanţi ai autorităţilor locale, experţi şi specialişti care lucrează în localitate, proprietari şi alte persoane implicate în administrarea siturilor vizitate, pentru a înţelege nevoile şi aşteptările acestora în legătură cu limesul Dacic şi interpretarea acestuia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
„Eforturile comune, susţinute în teritoriu de instituţiile gazdă, vor avea ca rezultat în perioada ce urmează trasarea Cadrului de interpretare şi a unor recomandări specifice de implementare a acestuia în contextul mai larg al interpretării patrimoniului cultural în România”, arată reprezentanţii INP.
Conform acestora, Frontiera Imperiului Roman – Dacia reprezintă un caz unic, fiind cel mai lung şi mai complex sector de frontieră al fostei provincii romane în Europa de astăzi, măsurând peste 1.000 km lungime şi fiind amplasat integral la nord de Dunăre.
INP lucrează la realizarea Cadrului de Interpretare pentru limesul Dacic: „Realizat de o echipă internaţională de specialişti, Cadrul de Interpretare are ca scop sprijinirea nominalizării pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO prin propunerea unor direcţii generale în ceea ce priveşte interpretarea şi prezentarea unitară a siturilor arheologice ce compun Limesul Dacic, precum şi în ceea ce priveşte gestionarea sustenabilă a vizitatorilor. Fiind dezvoltat participativ, prin implicarea comunităţilor locale, Cadrul de Interpretare îşi propune plasarea acestora în centrul administrării pe termen lung a Frontierelor Imperiului Roman - Dacia”.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale