- Home
- Cultură-Media
- BERLIN, (24.02.2018, 22:21)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not", marele câştigător la Berlin, un film care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute despre intimitate/ Câţi români au câştigat până acum Ursul de Aur
Cea de-a 68-a ediţie a galei Festivalului de Film de la Berlin a avut loc sâmbătă seară şi s-a încheiat prin decernarea marelui premiu, Ursul de Aur, regizoarei Adina Pintilie, recompensată pentru lungmetrajul "Nu mă atinge-mă".
Urmărește
16077 afișări
Filmul "Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not", marele câştigător la Berlin, un film care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute despre intimitate (Captură din film)
Acesta este cel de-al doilea premiu Ursul de Aur obţinut de un lungmetraj regizat de un cineast român la Festivalul de la Berlin, după cel primit de Călin Peter Netzer pentru "Poziţia copilului", în 2013. De asemenea, în 2004, Cristi Puiu a primit un Urs de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj, pentru "Un cartuş de kent si un pachet de cafea".
Filmat pe o perioadă de zece săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, "Nu mă atinge-mă" este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane. Filmul "Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not" este o coproducţie România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franţa, iar, în 2012, proiectul a fost selecţionat pentru Atelierul secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de la Cannes.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Adina Pintilie a mai primit, sâmbătă seară, pentru acelaşi film, premiul pentru cel mai bun debut, din partea unui juriu care l-a avut în componenţă şi pe regizorul Călin Peter Netzer.
Acesta este cel de-al doilea premiu Ursul de Aur obţinut de un regizor român la Festivalul de la Berlin, după cel primit de Călin Peter Netzer pentru "Poziţia copilului", în 2013.
Anterior, regizoarea Adina Pintilie a primit premiul pentru cel mai bun debut, pentru acelaşi film. Regizorul Călin Peter Netzer a făcut parte din juriul care a decis câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut, alături de regizorul italian Jonas Carpignano şi Noa Regev, directorul executiv al Cinematecii din Ierusalim.
Premiul GWFF (Gesellschaft zur Wahrnehmung von Film- und Fernsehrechten), în valoare de 50.000 de euro, a fost introdus în 2006, pentru a sprijini noua generaţie de realizatori de film.
Premiul este împărţit între producătorul şi regizorul filmului desemnat câştigător.
Directorul festivalului, Dieter Kosslick, şi preşedinţii juriilor secţiunilor Competiţie, Panorama, Forum, Generation şi Perspektive Deutsches Kino au nominalizat 18 filme de debut anul acesta, iar printre ele s-a numărat şi lungmetrajul Adinei Pintilie "Nu mă atinge-mă".
Filmul "Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not" este o coproducţie România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franţa, iar, în 2012, proiectul a fost selecţionat pentru Atelierul secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de la Cannes.
În vârstă de 38 de ani, Adina Pintilie a regizat şapte scurtmetraje şi două mediumetraje. Producţiile "Nu te supăra, dar..." (2007) şi "Oxigen/ Oxygen" (2010) au fost prezentate în peste 50 de festivaluri internaţionale, iar scurtmetrajul coregizat cu George Chiper "Balastiera#186" (2007) a fost selectat la Festivalul de film de la Locarno 2008 şi a câştigat premiul al doilea la Festivalul Internaţional de Film de la Miami şi menţiunea specială a Festivalului de la Trieste, în 2009. Festivalul de film de la Berlin are loc în perioada 15-25 februarie.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe