- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (11.05.2013, 19:01)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O adolescentă de 17 ani a creat o aplicaţie "anti-spoiler" pe Twitter
O adolescentă americană în vârstă de 17 ani a creat o aplicaţie "anti-spoiler" pentru Twitter, cu scopul de a bloca mesajele care dezvăluie în avans intriga dintr-un film, dintr-un serial TV sau dintr-o carte, postate pe această platformă de microblogging.
Urmărește
812 afișări
O adolescentă de 17 ani a creat o aplicaţie "anti-spoiler" pe Twitter
"Atenţie, urmează un spoiler!" - numeroase articole sau comentarii postate pe internet încep cu acest mesaj, prevenindu-i astfel pe utilizatori. Jennie Lamere, enervată să îşi vadă ruinată de fiecare dată plăcerea ei de telespectatoare din cauza dezvăluirilor făcute de internauţi, a decis să acţioneze şi să creeze o aplicaţie, informează lefigaro.fr.
"Mă săturasem! Privind emisiunile mele preferate, nu puteam să mă conectez pe Twitter, pentru că mesajele de acolo dezvăluiau deja totul (despre intriga acelor emisiuni, n.r.)", a declarat pentru Los Angeles Times această adolescentă originară din New Hampshire.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Spoiler", un termen din limba engleză, se referă la un text scurt care dezvăluie în avans o parte din intriga unui roman, a unui film, a unui serial TV sau a unui joc video, în special pe internet, unde utilizatorii schimbă între ei un număr impresionant de mesaje despre preferinţele lor culturale şi fac acest lucru cel mai adesea la doar câteva minute după difuzarea oficială a acelor conţinuturi.
Bazându-se pe cunoştinţele ei în informatică, tânăra elevă de liceu se află acum pe cale să finalizeze un "anti-spoiler" sub forma unui modul complementar pentru platforma Twitter. Aplicaţia ei se numeşte Twivo şi, prin intermediul unui sistem de cuvinte cheie definite de utilizator - titlul cărţii/filmului/serialului sau numele unui personaj -, interceptează mesajele de pe Twitter care dezvăluie intriga. Invenţia ei a fost deja premiată luna trecută în cadrul unui concurs pe teme informatice organizat la Boston, denumit "TVnext Hackathon".
Jennie Lamere, care speră să lucreze într-o bună zi pentru grupul Google, foloseşte deja versiunea beta a aplicaţiei Twivo şi lucrează în aceste zile la perfecţionarea ei pentru Google Chrome şi Mozilla Firefox.
Se pare însă că aplicaţia, deocamdată neoficială, TweetDeck, cumpărată în 2011 de Twitter, oferă aproximativ aceleaşi servicii ca şi Twivo. Permiţând administrarea fluxurilor de pe reţelele de socializare, dar într-un mod diferit (o altă interfaţă, alte funcţii), TweetDeck propune deja un filtru de căutare a subiectelor, care are însă aceleaşi efecte ca şi aplicaţia creată de Jennie Lamere.
În mod ironic, aplicaţia franceză "Et en fait, à la fin" de pe platforma Tumblr se bucură de un succes fenomenal şi pare să contracareze tendinţa utilizatorilor de a renunţa la acele dezvăluiri de tip "spoiler". Utilizatorii acestei aplicaţii franceze se amuză, printr-o imagine şi o frază asociată, întotdeauna precedată de sintagma "Et en fait, à la fin" (Şi de fapt, în final), să dezvăluie în avans răsturnările de situaţie din filmele şi serialele de succes. Câteva exemple: "Şi de fapt, în final, a scăpat", pentru filmul "The Truman Show" cu Jim Carrey, şi "Şi, de fapt, nu Bane a complotat, ci Miranda", pentru "The Dark Knight Rises" de Christopher Nolan.
Este suficient un simplu click pe opţiunea "me gâcher un autre film" ("hai să îmi stric plăcerea unui alt film") pentru a "vizita" în avans poveştile din sute de filme contemporane populare, descrise pe un ton şi cu un limbaj de licean.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe