- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (14.01.2019, 09:08)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: "Canibal", de Francis Baja
Primul volum al trilogiei "Canibal" a apărut în urmă cu doi ani. Surprinzător, cel puţin pentru semnatarul acestei prezentări, este că e greu de imaginat încotro se va îndrepta autorul, spre deosebire de majoritatea trilogiilor cărora le bănuieşti sau întrevezi continuările.
Urmărește
291 afișări
O carte pe zi: "Canibal", de Francis Baja
Francisc Baja s-a născut în Cluj în 1973. A terminat filosofia în 2001, cu o teză de doctorat despre Experimentul Piteşti. În prezent lucrează ca şi designer de carte pentru mai multe edituri. În 2006 a publicat prima sa carte, "Porumbelul lui Noe", iar în 2013 a început să lucreze la trilogia de faţă, "Canibal". Interesant este că e un om cu experienţă multiplă: până să ajungă să urmeze o facultate şi apoi să scrie, a practicat mai multe munci, în diverse locuri şi în diverse perioade - a fost strungar şi a lucrat într-o turnătorie, a construit stabilopozi, a spart străzile cu pickamerul. A mai lucrat într-o arhivă şi a fost poştaş.
Primul volum al trilogiei "Canibal" a apărut în urmă cu doi ani. Surprinzător, cel puţin pentru semnatarul acestei prezentări, este că e greu de imaginat încotro se va îndrepta autorul, spre deosebire de majoritatea trilogiilor cărora le bănuieşti sau întrevezi continuările.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Marin Mălaicu-Hondrari scrie, ademenitor, pe coperta a patra: "Ce legătură există între Adolf Hitler, iubit nebuneşte de o femeie, dar frustrat că nu i se vinde cartea, şi Vadim Tudor, obligat să se expatrieze? Câţi copii a avut Hitler şi cine a fost mama lor? E Argentina refugiul ideal? Canibal e o poveste tragică despre nazism şi comunism, o ficţiune istorică întinsă pe mai multe zeci de ani şi care ne oferă de toate: iubire, aventuri pe două continente, onoare şi trădare. Citind romanul Canibal mi-am amintit iarăşi şi iarăşi de cuvintele lui James Joyce din Ulise: <<istoria e un coşmar din care tot încerc să mă trezesc>>".
După această prezentare incitantă nu are rost să dezvăluim prea mult din subiect. Dar nu putem să nu spunem că formula literară este una inedită, că alăturarea de personaje este stranie, că paralela dintre cele două forme de totalitarism este convingătoare şi, poate înainte de toate, că este vorba de un roman foarte bine scris, care îl obligă pe cititor să aştepte cu nerăbdare continuările.
Păcat de atât de puţini critici literari se ocupă astăzi de semnalarea cărţilor bune, ele apar, în ciuda a tot ce se spune despre dezinteresul pentru literatura actuală.
Francisc Baja - "Canibal". Editura Casa de pariuri literare. 228 pag.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe