O carte pe zi: „Crimele lui Alice” de Guillermo Martinez

„Crime imprevizibile, într-o investigaţie care îmbină intriga cu livrescul”.

Urmărește
188 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Crimele lui Alice” de Guillermo Martinez

O carte pe zi: „Crimele lui Alice” de Guillermo Martinez

Un roman inspirat de un fapt real – descoperirea, la Guildford, a hârtiei ce rezumă conţinutul paginilor rupte din jurnalele lui Lewis Carroll. Dar n-a exista o Frăţie Carroll, care n-are nicio legătură cu Societatea Lewis Carroll, cea care a publicat, în nouă volume, jurnalele adnotate le celebrului scriitor şi matematician, autor minunatei „Alice în Ţara minunilor”. Totul e ficţiune.

Aşadar, o tânără cercetătoare a arhivelor lui Lewis Carroll, Kristin, descoperă o hârtie ruptă de una din surorile scriitorului dintr-unul din jurnalele sale, referitoare la o discuţie avută de Carrol cu Mrs Lidell, mama celor patru fetiţe, între care şi Alice, în 1863. Hotărşte s-o arate membrilor Frăţiei Carroll, respectabili profesori. Era o hârtie care ar fi putut să modifice ori să corecteze câteva rânduri din bio¬grafiile lui Carroll, deja publicate. Dar Kristen n-a mai reuşit să prezinte hîrtia, pentru că a fost lovită brutal de o maşină şi lăsată să zacă, mai mult moartă decât vie, chiar în seara dinaintea întrunirii. A ajuns la spital cu amnezie, mai apoi a fost anunţată că va rămâne paralizată pe viaţă. Dar, încep să constate membrii Frăţiei, care vor să se lămurească asupra celor întâmplate şi ajung să facă o adevărată investigaţie, Kristin ar fi trebuit să moară, prin urmare accidentul fusese o tentativă de asasinat. Frăţia află că în ziua accidentului fata primise un plic alb cu fotografia unei copile, al cărei trup aproape nud fusese decupat şi plasat într-un peisaj câmpenesc viu colorat. Fotografii similare primesc şi alţi membri ai Frăţiei. Şi mai au loc alte două asasinate, extrem de bine puse la punct de o minte diabolică. Tot timpul cu referiri şi la Lewis Carroll, şie la „Alice în Ţara minunilor.”

”Ar putea fi vorba, în acest caz, de crimele lui Alice?” Într-adevăr, Carroll a făcut cam două mii sunte de fotografii, dar pentru el „goliciunea infantilă era emblema nevinovăţiei şi cea mai pură formă de exprimare umană”.

Scriu editorii: „Oxford, 1994. Frăţia Lewis Caroll hotărăşte să publice jurnalele personale ale autorului cărţii Alice în Ţara Minunilor. Kristen Hill, o tânără bursieră, începe un demers pentru a strânge la un loc caietele originale şi dezleagă misterul unei pagini, care, în mod straniu, a fost smulsă din jurnal. Totuşi, Kristen nu reuşeşte să ajungă, pentru a-şi face cunoscută descoperirea, la întrunirea Frăţiei. Urmează o serie de crime, al căror scop pare a fi împiedicarea, în mod repetat, a elucidării secretului acestei pagini. Cine vrea să-l ucidă pe mesager? Care este adevăratul dirijor care se ascunde în spatele acestor crime succesive? Cine şi de ce se foloseşte de cartea lui Alice pentru a ucide? Pentru a desluşi ceea ce se întâmplă, celebrul profesor de logică Arthur Seldom, membru, la rândul său, al Frăţiei Lewis Caroll, şi un tânăr student la Matematică îşi unesc forţele pentru a ajunge la esenţa intrigii. Ei vor fi atraşi, în mod periculos, de nişte crime imprevizibile, într-o investigaţie care îmbină intriga cu livrescul.”

O carte încântătoare.

 

Guillermo Martinez – Crimele lui Alice. Traducere din limba spaniolă de Iuliana Potcoavă. Editura RAO. 274 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici