- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.02.2022, 07:48)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: „Familia Cartier. Neştiuta poveste din spatele imperiului de bijuterii”
Când se pronunţă numele Cartier, gândurile zboară, fireşte, la bijuterii, ceasuri şi alte obiecte de lux. Dar puţini sunt cei care vorbescdespre oamenii din spatele acestor creaţii, despre viaţa lor, greutăţileprin care au trecut, despre iubirile şi prieteniile lor.
Urmărește
238 afișări
O carte pe zi: „Familia Cartier. Neştiuta poveste din spatele imperiului de bijuterii”
Cam toată lumea ştie ce înseamnă Cartier, conglomeratul de bunuri de lux, începând cu bijuteriile. A fost înfiinţat la Paris, în 1847, iar astăzi operează în mai mult de 200 de magazine în 125 de ţări. E considerată cea mai prestigioasă firmă din domeniu din lume. . A avut relaţii cu toate casele regale importante ale lumii şi cu atât mai mult şi-a sporit prestigiul.
O istorie a familiei şi afacerii era în mod necesară.
A făcut-o Francesca Cartier Brickell, nepoata şefului „clanului”. Cu câţiva ani în urmă, se povesteşte, Jean-Jacques Cartier a împlinit 90 de ani şi a anunţat cu acel prilej că salvase o şampanie de colecţie. Nepoata lui, Francesca Cartier Brickell, s-a oferit să aducă sticla din pivniţă. În loc de şampanie, Francesca a găsit în schimb un geamantan vechi, plin de autocolante decolorate, din întreaga lume. Sute şi sute de scrisori, corespondenţa de generaţii a familiei Cartier, au scos la iveală strălucirea unei epoci trecute, când Regele Edward al II-lea, Marea Ducesă Vladimir a Rusiei, Coco Chanel, Regina Maria a României, Ducesa de Windsor, Elisabeth Taylor, Grace Kelly şi Regina Elisabeta a II-a se numărau printre clienţii Cartier. A scris cartea de faţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Francesca Cartier Brickell, absolventă a Universităţii Oxford, secţia de literatură engleză, este o descendentă directă a familiei Cartier. Stră-stră-străbunicul ei a fondat firma Cartier în anul 1847. Bunicul ei, Jean-Jacques Cartier, a fost ultimul din familie care a deţinut şi a condus o filială a acestei companii de bijuterii de renume mondial. Francesca a renunţat la o carieră în domeniul finanţelor pentru a se concentra asupra cercetării istoriei familiei sale. A petrecut peste un deceniu în căutarea poveştii adevărate din spatele Casei Cartier.
Scriu editorii: „Când se pronunţă numele Cartier, gândurile zboară, fireşte, la bijuterii, ceasuri şi alte obiecte de lux. Dar puţini sunt cei care vorbesc despre oamenii din spatele acestor creaţii, despre viaţa lor, greutăţile prin care au trecut, despre iubirile şi prieteniile lor. Şi nici despre imaginaţia sau eforturile lor.
Familia Cartier deschide această fereastră spre o lume magică şi umană, în acelaşi timp, iar povestea este spusă chiar de un membru al familiei - Francesca Cartier Brickell. Autoarea pictează cu dragoste şi grijă un portret al fiecăruia dintre cei care au avut un rol imens în fondarea, dezvoltarea şi evoluţia unei Case, unde toţi – angajaţi şi patroni – se simţeau ca într-o mare familie.”
Francesca Cartier Brickell - Familia Cartier. Neştiuta povste din spatele imperiului de bijuterii. Traducere de Elena Arhire. Editura RAO. 696 pag.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:24
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul