O carte pe zi: „Fiica lutierului” de Sharon Maas

„O ficţiune istorică atrăgătoare, copleşitoare, dar fermecătoare, bazată pe fapte reale despre Colmar, Alsacia şi Lorena, ca şi despre Rezistenţa franceză şi germană... O poveste crudă şi emoţionantă, dar necesară...” – goodreads.com

Urmărește
232 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Fiica lutierului” de Sharon Maas

O carte pe zi: „Fiica lutierului” de Sharon Maas

Sharon Maas este o roamnieră britanică, născută în 1951 în Guyana; mama sa era una dintre primele feministe din Guyana, iar tatăl său era secretarul şefului opozantului marxist Cheddi Jagan, care a fost prim ministru de două ori. La zece ani a plecat în Anglia pentru studii, apoi a călătorit în Brazilia, Peru, Columbia, India, Turcia, Afganistan, Pakistan. S-a căsătorit cu un german. A publicat multe romane apreciate.

Povestea din romanul pe care îl semnalăm acum este una fictivă, pe un fundal cât se poate de real; iar povestea eroinei Sarah Mayer a fost inspirată din cea a unei eroine din al Doilea Război Mondial, Marthe Cohn, luptătoare în Rzistenţă.
Scriu editorii:

„1 noiembrie 1940. Naziştii mărşăluiesc pe străzile pietruite din Colmar. Josef, un lutier evreu, îşi strânge la piept soţia şi fiicele, liniştindu-le că totul va fi bine. După numai un an, însă, trei bătăi puternice la uşă în miez de noapte îi răstoarnă lumea fiicei sale, Sarah, în vârstă de şaptesprezece ani. Fiind cea mai mare dintre surori, ea trebuie să fugă, părăsindu-şi familia şi străbătând Franţa până la Paris, pentru a ajunge apoi la Poitiers. Ca să fie în siguranţă, ea este nevoită să-şi ascundă identitatea. Dintr-o evreică franceză, Sarah devine o fată germană şi speră, în pofida sorţii neprielnice, că îi va revedea pe cei dragi la sfârşitul războiului. Traversând munţii, Sarah se confruntă cu primejdii nebănuite, dar reuşeşte să se salveze datorită unui dezertor german, Ralf, întâlnit pe drum, alături de care îşi va continua călătoria, păstrându-şi identitatea secretă. Dar când Ralf va fi capturat, va plăti Sarah preţul suprem, dezvăluind cine este ea cu adevărat?”

„Sharon Maas nu dezamăgeşte niciodată! Este una dintre autoarele mele preferate, iar cu această poveste remarcabilă şi teribilă despre curaj şi dragoste în faţa unor primejdii de neimaginat, şi-a consolidat locul printre cei mai buni scriitori de ficţiune istorică de astăzi, alături de Anthony Doerr şi Kristin Hannah. Recomand cu căldură acest roman extraordinar.” Renita D’Silva


Sharon Maas – Fiica lutierului. Traducere din limba engleză şi note de Carmen Ion. Edituta Corint fiction. 463 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici