O carte pe zi: „Gerovital H3 sau Arta de a trăi”

„Noile dovezi ştiinţifice aduse în sprijinul efectelor benefice ale procainei şi Gerovitalului H3 pe care le prezentăm în această monografie susţin utilizarea sa pe scară largă pentru prevenţia fenomenelor legate de aşa-numita îmbătrânire precoce,dar şi în vederea realizării unei longevităţi active”

Urmărește
330 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Gerovital H3 sau Arta de a trăi”

O carte pe zi: „Gerovital H3 sau Arta de a trăi”

În anii 50 şi 60 ai secolului trecut, prof. dr. Ana Aslan a creat un produs farmaceutic destinat vârstinicilor, Gerovital H 3, de care au beneficiat de-a lungul timpului peste un milion de pacienţi. Cartea pe care o semnalăm astăzi, abia apărută, cuprinde o seamă de informaţii esenţiale şi actuale selectate din literatura biomedicală naţională şi internaţională referitoare la mecansimele biochimice şi moleculare care fundamentează acţiunea procainei şi a Gerovitalului H 3.

Sub coordonarea acad. prof. dr Constantin Bălăceanu-Stolnici, au întocmit această carte prof. dr. Daniela Grădinaru, cercetător ştiinţific la Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie, prof. univ. dr. Gabiel-Ioan Prada, preşedintele Societăţii Române de Gerontologie şi Geriatrie, împreună cu colaboratorii lor Denisa Margină, Anca Ungurianu, Cristina Drăgoi, Alina Nicolae, dar şi Maria Moreno-Villanueva, Alexander Bürkle, Gudrun von Scheven, Lucie Oziol, Philippe Faure, Yves Artur, Claudia Borşa.

Monografia, precizează conf. univ dr Mircea Bunescu în cuvântul său înainte, „apare într-o conjunctură extrem de interesantă: procaina- ingredientul activ al Gerovitalului – este recent reconsiderată de cercetători ca fiind o substanţă cu acţiune geroprotectoare, ea având calitatea de a repara sau reduce deteriorările cauzate de îmbătrânirea organismului. Deci, după peste 65 de ani de la fabricara primelor fiole de Gerovital H3, se reconfirmă observaţiile şi studiile Anei Aslan privind acţiunea întineritoare a procainei. Editarea acestei monografiui dovedeşte şi faptul că discipolii acad. prof. dr. Ana Aslan au continuat şi după dispariţia sa, cu aceeaşi determinare, cercetarea Gerovitalului H3.”
Monografua recompune parcursul pe care l-a urmat Gerovital H3 de la „Metoda Aslan” până la cele mai noi dovezi ştiinţifice privind acţiunea sa la nivel celulor şi molecular.

E vorba de o carte atent documentată. Riguroasă şi clară şi care beneficiază în plus de o „asistenţă” ultramodernă. Aproape la fiecare subcapitol numărul important de referinţe bibliografuce este completat prin scanarea unor coduri QR cu care cititorul accede la surse de documentare relevante din mediul online – articole ştiiţifice, site-uri cu interviuri şi alte linkuri utile.


Gerovital H3 sau Arta de atrăi. Daniela Grădianru, Gabrie-Ioan Preda. Coordonator Constantin Bălăceanu-Stolnici. Cuvânt-înainte de conf. Univ, dr Mircea Bunescu. Editura Universitară „Carol Davila”. 252pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gerovital,
monografie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici