- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.12.2023, 08:56)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: „Inimile noastre rătăcite” de Celeste Ng
Într-o notă a autoarei, Celeste Ng scrie că lumea lui Bird şi a lui Margaret din această carte nu este întocmai lumea noastră, dar în acelaşi timp, nici contrariul nu este adevărat.
Urmărește
135 afișări
O carte pe zi: „Inimile noastre rătăcite” de Celeste Ng
„Am avut tot timpul în minte exemplele din realitate – inclusiv, printre multe altele, lagărele de concentrare pentru americanii de origine japoneză din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.”
Celeste Ng a crescut în Pittsburgh, Pennsylvania, şi Shaker Heights, Ohio, într o familie de oameni de ştiinţă. A absolvit Universitatea Harvard şi a făcut un masterat la Universitatea din Michigan. A scris romane şi eseuri. „Tot ce nu ţi-am spus”, romanul ei de debut, semnalat şi de noi, a primit mai multe premii literare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Romanul de faţă a apărut anul trecut.
Scriu editorii: „Bird Gardner, un băiat de doisprezece ani, duce o existenţă liniştită alături de tatăl său, un fost lingvist care, în prezent, lucrează la Biblioteca Universităţii Harvard. Timp de zece ani, vieţile lor au fost guvernate de legi menite să apere <<cultura americană>>, după o perioadă de instabilitate economică şi de violenţe. Sub pretextul menţinerii ordinii şi refacerii prosperităţii, autorităţile au acum dreptul de a-i reloca pe copiii disidenţilor, cu precădere pe cei de origine asiatică, în vreme ce cărţile considerate <<nepatriotice>> au fost deja îndepărtate de pe rafturile bibliotecilor. Printre aceste volume, se numără şi unul scris de mama lui Bird, o poetă chino-americană, care şi-a părăsit familia pe când Bird avea doar nouă ani.
Bird nu ştie ce s-a întâmplat cu mama lui, dar când primeşte o scrisoare misterioasă, conţinând doar un desen criptic, porneşte în căutarea ei, îndrumat de basmele pe care aceasta i le citea în copilărie şi ajutat de prieteni neaşteptaţi. Drumul îl poartă la New York, acolo unde un act de sfidare poate marca începutul unei noi ere a libertăţii.
Inimile noastre rătăcite este o poveste despre felul în care societăţile aşa-zis civilizate pot ajunge oarbe în faţa celor mai cumplite nedreptăţi. Este o poveste despre puterea artei – dar şi despre limitările sale – de a produce o schimbare în lume, despre moştenirea pe care o lăsăm copiilor noştri şi despre cum poate oricare dintre noi să-şi păstreze inima intactă într-o lume distrusă.”
„Recunoscută pentru tematici precum familia, problemele rasiale şi relaţiile interumane, Ng creşte aici miza, cu o poveste intensă, abordând subiecte ca brutalitatea poliţiei, protestele politice, interzicerea cărţilor incomode şi discriminarea rasială... Ca şi în cazul romanelor sale precedente, stilul narativ nu va dezamăgi nici o clipă.“ Library Journal
Celeste Ng – Inimile noastre rătăcite. Traducere din limba engleză şi note de Valentina Georgescu. Editura Litera, colecţia Booz Books. 343 pag.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate