O carte pe zi: „Kaleidoscop”, de Andra Samson

Cinci proze („Labirintului, 33”, „Scrinul”, „Pacientul”, „Ceasornicarul”, „Scrisoarea”) legate între ele prin firul roşu al personajelor, cu o atmosferă de mister.

Urmărește
329 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Kaleidoscop”, de Andra Samson

O carte pe zi: „Kaleidoscop”, de Andra Samson

Andra Samson este filolog şi antropolog cu o experienţă de 18 ani şi cu o aplecare specială pentru naratologie. A urmat studii de etnologie, antropologie culturală şi folclor, este lector la Fundaţia Calea Victoriei, unde are cursuri de scriere creativă. Este consultat în trainer şi facilitator comunicare (din 1997). „Mai simplu spus, încerc să aduc naraţiunea în sfera aplicată în contexte multi-disciplinare precum storytelling în business, public speaking, cultură şi dezvoltare organizaţională, advocacy, comunicare instituţională, branding.” Din 2013 are un blog în care publică proză scurtă. A câştigat un concurs literar naţional organizat de Reţeaua Literară, iar poveştile sale au apărut în volumul de faţă, „Kaleidoscop”, la editura Tritonic. Mai are un al doilea volum, de naratologie, aflat în curs de apariţie, care studiază rolul poveştii în dinamica socială a prezentului. „Pentru că l-am iubit o viaţă pe Mircea Eliade (aproape obsesiv) şi am decis să intru în antropologie pe drumul cel mai cunoscut – cel a istoriei religiilor şi pentru că multă vreme nu a existat la Bucureşti o şcoală etnologică, aşa că am profitat – Master Studii Culturale – Etnologie, Antropologie Culturală şi Folclor, Universitatea Bucureşti (2018) | Teza: <<Povestea şi sacrul. Dinamica socială şi naraţiunea mitică în povestirea contemporană – o privire antropologică asupra căutării sensului>>.”

Această primă carte a Andrei Samson cuprinde cinci proze („Labirintului, 33”, „Scrinul”, „Pacientul”, „Ceasornicarul”, „Scrisoarea”) legate între ele prin firul roşu al personajelor, cu o atmosferă de mister.
„Întâmplări din lumea aceasta şi din marginea lumilor posibile, cele cinci acte ale enigmei ne îndrumă prin circularitatea lor spre o ieşire din labirintul timpului. Identităţi suprapuse ori fugitive, transcenderi ale morţii, ale memoriei, ale vremii – cele cinci oglinzi dinăuntrul caleidoscopului reflectă un purgatoriu temporal.

Caleidoscopul ne va dezvălui, în orice chip ar fi rotit, o simetrie perpetuă. Piesele interioare, acele mărgele colorate, par să se aranjeze armonios de fiecare dată când jucăria e manevrată. Fascinaţia e completă şi nimeni nu poate nega misterul existent în mecanismul care face posibil echilibrul dintre piesele colorate.” (Mario Barangea)

Andra Samson – Kaleidoscop. Editura Tritonic, colecţia LIT. Postafţă de Mario Barangea. 94 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici