- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.03.2021, 09:02)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: „La taifas” de Cristina Ţurlea şi Stelian Ţurlea
„Cred că ştiu ce ai putea face”.
Urmărește
257 afișări
O carte pe zi: „La taifas” de Cristina Ţurlea şi Stelian Ţurlea
„Nu ştiu care va fi efectul. Dar încearcă. Scrie despre tot. Despre noi. Despre taifasul nostru. Despre boala mea. Despre discuţia din clipa asta, cu bâjbâielile noastre. Despre golul din tine, despre singurătatea mea. Despre Iad şi Rai, dacă există. Despre femei. Prin ele te vei întoarce la mine şi la viaţa noastră împreună. Nimic n-a fost mai frumos în lumea asta. Spune celorlalţi cum a fost, să ştie. N-are importanţă dacă te vor asculta. Dacă te vor crede. Dacă te vor citi până la capăt. Dacă te vor înjura sau se vor declara dezamăgiţi pentru că şi-au imaginat că vor descoperi altceva între coperţile cărţii tale. Măcar unul se va comporta normal şi va înţelege. Scrie pentru el. Va fi suficient.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Cristina Ţurlea (1966-2021) a fost arhitect şi pictor. Este autoarea volumelor „Arhitectura şi spaţiile publice”, „Cronica restaurării Palatului vechi al B.N.R.”, pentru care a fost premiată în cadrul Bienalei Anuale de Arhitectură, în 2011, „Centrul istoric şi financiar al Bucureştilor” şi al recent apărutei lucrări „Simboluri în arhitectura palatelor financiar-bancare. 9 secole de arhitectură în 666 imagini”. Ultimele trei sunt lucrări-album, veritabile documente de referinţă, ce surprind, etapă cu etapă, şi momentele reabilitării unor capodopere ale patrimoniului naţional.
Din 2010 a deschis zece expoziţii personale de pictură (Culori şi culoare; înSEMNE în culoare; Joc de culori; Malta. Muze şi îngeri; înCHIPuiri; ALEGria; EMOgrafii; Priviri; Tălmăciri; Întâlnire cu oraşul), una de fotografie (City-ul bancar) şi a participat la alte nouă expoziţii colective de pictură în ţară şi străinătate (Pisa, Treviso, Dobrich, Lisabona).
În februarie 2012 a suferit o mastectomie. Două luni mai târziu a început să publice blogul HER2 despre experienţa sa în lupta cu cancerul, gânduri destinate femeilor care înfruntă această boală, dar şi bărbaţilor care iubesc o femeie cu cancer la sân şi vor să înţeleagă cât mai bine ce i se întâmplă. Tratatmenele diverse au durat un număr de ani. În 2019, Cristina a încetat să mai posteze. În 2020, boala a recidivat, au apărut metastazele. În februarie 2021, Cristina Ţurlea s-a stins, cu câteva zile înainte să se împlinească nouă ani de la operaţie. Mai avea două luni până la 55 de ani.
„Nu am cunoscut pe nimeni care să se fi luptat atât de mult şi atât de tare, refuzând să se dea bătută, rămânând optimistă până în ultima clipă, cum a fost Cristina Ţurlea...”, scria pe blogul său Tudor Călin Zarojanu.
Prima parte a cărţii cuprinde blogul amintit, augmentat cu un număr de însemnări din mulţimea de caiete în care îşi nota gândurile, în ultimii ani.
Partea a doua a cărţii, intitulată chiar „La taifas”, cuprinde o parte din discuţiile avute de Cristina cu soţul ei, scriitorul Stelian Ţurlea, în nopţile de nesomn, în ultimele două, trei săptămâni, dinaintea stingerii.
Cristina şi Stelian Ţurlea – La taifas. Editura Integral. 149 pag
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe