- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.10.2023, 08:59)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: „Legea inocenţei” de Michael Connelly
Celebrul „avocat din limuzina Lincoln” (despre care s-a făcut şi un film) reapare, într-un roman parcă mai captivant decât precedentele, a cărui acţiune se petrece când izbucneşte epidemia de Covid, cu o acţiune care te poartă din nou prin culisele justiţiei americane. Un thriller excelent.
Urmărește
115 afișări
O carte pe zi: „Legea inocenţei” de Michael Connelly
Inocenţa nu este un termen legal – o spune chiar Michael Connelly. Nimeni nu este pronunţat inocent în instanţă. Sistemul de justiţie te declară vinovat sau nevinovat. „Legea inocenţei nu există. Nu o veţi găsi în niciun tratat de justiţie.Nu poate fi susţinută în instanţă. Nu poate fi legiferată. Este o idee abstractă şi cu toate acestea este în perfect acord cu legile imuabile ale naturii şi ştiinţei. În natură, pentru fiecare acţiune există o reacţiune la fel de puternică. În legea inocenţei, pentru fiecare om nevinovat există unul vinovat. Şi pentru a dovedi cu adevărat inocenţa cuiva, trebuie ca cel vinovat să fie prins şi dovedit. Acesta era planul meu. Să merg dincolo de verdictul juraţilor. Să expun vinovatul şi să-mi dovedesc inocenţa. Nu aveam altă cale”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Scriu editorii: „În noaptea în care sărbătoreşte o importantă victorie profesională, avocatul Mickey Haller este oprit de poliţie, care găseşte cadavrul unui fost client în portbagajul maşinii lui. Haller este acuzat imediat de crimă, dar nu poate plăti cauţiunea exorbitantă de 5 milioane de dolari impusă lui de un judecător răzbunător. Mickey alege să se reprezinte singur şi este forţat să îşi construiască apărarea din celula sa de la închisoarea Twin Towers Correctional Center din centrul oraşului Los Angeles. În tot acest timp, trebuie să fie mereu vigilent – în calitate de ofiţer al tribunalului este o ţintă instantanee şi îşi face şi mai puţini prieteni când dezvăluie un complot de corupţie în închisoare”.
Personaje pe care le-aţi mai întâlnit în alte romane ale lui Michael Connelly, pe care poate le-aţi îndrăgit. Un roman pe care îl veţi devora. Un avocat care este presupusul acuzat, după o evidentă înscenare, şi care se apără singur. Acuzat şi apărător. Connelly dezvăluie aproape toată panoplia mecanismelor judiciare americane – proceduri, cauţiuni, eliberare cu dispozitve de monitorizare, intercţia părăsirii statului, alegerea juraţilor, arbitrajul constant al judecătorului, contestarea probelor etc. O certă reuşită.
Michael Connelly – Legea inocenţei. Tradcere din limba engleză de Mihaela Neacşu. Editura RAO. 416 pag.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:30
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 20:58
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat