O carte pe zi: „Mör” de Johana Gustawsson

O carte pe zi: „Mör” de Johana Gustawsson. „Scrierea Johanei Gustawsson e atât de vie; este electrizantă. Extrem de convingătoare!”- Peter James. Citiţi acest thriller, vă va captiva.

Urmărește
132 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Mör” de Johana Gustawsson

O carte pe zi: „Mör” de Johana Gustawsson

Din octombrie 2004 până în septembrie 2005, şase tinere femei britanice au fost răpite la câteva săptămâni distanţă una de cealaltă. Ucise şi mutilate. De fiecare dată, la locul răpirii, a fost găsită o pungă de congelator cu fermoar care conţinea pantofii lor. Cadavrele au fost abandonate în cartierul Tower Hamlets. În aceeaşi perioadă fusese ucis şi iubitul lui Alexis Castells. A fost prins un făptuitor, judecat şi închis. După nouă ani, crime identice reapar în Suedia. Să fi fost condamnată o persoană care nu era vinovată?

În anchetarea lor se implică cele două prietene, Emiliy Roy, un profiler canadian care lucrat cu poliţia britanică şi Alexis Castells, scriitoare.

Alexis o întâlnise pe Emily Roy cu patru ani în urmă, în timp ce se documenta pentru romanul ei despre criminalul în serie, scoţianul Johnny Burnett. Iar cazul Ebner le apropiase. În ce o priveşte pe Emily Roy, de şaisprezece ani inventariază toate crimele din Europa. Crimele de la Tower Hamlets fac parte din ele. Strangularea, mutilările şi poziţionarea cadavrului sunt identice în ambele cazuri, adică în urmă cu nouă ani şi astăzi. Un caz cât se poate de complicat. Lăsăm cititorul să-l desluşească.

Cum spune şi subtilul traducerii pe care o semnalăm astăzi, romanul este al doilea thriller din seria Emily Roy şi Alexis Castells.

Autoarea, Johana Gustawsson, născută la Marsilia, în 1978, este o scriitoare franceză de thrillere şi romane poliţiste istorice. A fost jurnalistă pentru televiziunile şi presa franco-spaniolă, este căsătorită cu un suedez şi trăieşte la Londra. Şi-a publicat primul roman în 2015, pentru care a primit premiile Nouvelle Plume d'argent, Marseillais du Polar, Balai de la Découverte şi Balai d'Or.

Cu primele două romane ale seriei sale thriller Johana Gustawsson a cucerit douăzeci de ţări, iar seria urma să fie transpusă pe ecran de grupurile Banijay şi Alexandra Lamy.

„Block 46”, romanul care a fost lansat la Bucureşti în urmă cu doi ani, în prezenţa autoarei, este un amestec de poliţist şi roman istoric. La Falkenberg, în Suedia, comisarul Bergström descoperă cadavrul mutilat al unei femei, care se dovedeşte a fi o creatoare de bijuterii cu expoziţii în Marea Britanie. La Londra, un renumit profiler, Emily Roy, anchetează o serie de asasinate ale unor băieţi care prezintă răni similare cu victima suedeză, între care traheea extirpată, ochii scoşi şi o literă gravată pe braţul drept - Y în cazul băieţilor, X în cazul femeii, toate literele orientate diferit, până la urmă „o operă dedicată gloriei ideologiei naziste”.

La fel de incitant, poate chiar mai mult, şi tot un amestec de istorie şi actualitate, este romanul de faţă. „Mör” însemană în suedeză fraged şi se referă la carne.

Scriu editorii: „Mör - este un roman plin de feminitate care explorează dorinţele, senzaţiile, profunzimile, nebuniile legăturilor de familie. Familii fericite, familii disfuncţionale sau pe cale de disoluţie, care transmit, în mod conştient sau nu, mesaje pline de violenţă.”

Johana Gustawsson – Mör. Al doilea thriller din seria Emily Roy şi Alexis Castells. Traducere din limba franceză de Edith Negulici. Editura Tritonic. 354 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici