- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.05.2020, 08:01)
- Stelian Turlea
O carte pe zi: "Reţeaua Alice", de Kate Quinn
Reţeaua se spionaj Alice chiar a existat în timpul celui de-al doilea război mondial şi a fost condusă de Louise de Bettignies.
Urmărește
218 afișări
O carte pe zi: "Reţeaua Alice", de Kate Quinn
Scriu editorii: "1947. În haosul de dupa al Doilea Război Mondial, Charlie St. Clair, o studentă americană însărcinată, necăsătorită şi pe punctul de a fi alungată de propria familie, nutreşte speranţa disperată ca verişoara ei iubită, Rose, care a dispărut în Franţa ocupată de nazişti în timpul războiului, ar putea să fie încă în viaţă. Prin urmare, când părinţii o trimit in Europa să-şi rezolve <<mica problemă>>, Charlie fuge şi se îndreaptă spre Londra, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu veriţoara ei.
1915. La un an de la începutul Marelui Război, Eve Gardiner arde de nerăbdare să se alăture luptei împotriva germanilor şi primeşte această şansă atunci când este recrutată să lucreze ca spioană. Trimisă în Franţa ocupată de inamic, ea se alătură fascinantei Lili, <<regina spionilor>>, conducătoarea unei vaste reţele de agenţi secreţi chiar sub nasul inamicului. Treizeci de ani mai târziu, bântuită de trădarea care, in cele din urmă, a destrămat Reţeaua Alice, Eve îşi petrece zilele izolată în casa ei din Londra, înecându-şi amintirile în alcool. Până când o tânără americancă dă buzna pronunţând un nume pe care Eve nu l-a mai auzit de zeci de ani şi pornesc împreună într-o misiune al carei scop este acela de a descoperi adevărul... indiferent care ar fi acesta."
Reţeaua Alice chiar a existat şi a fost condusă de Louise de Bettignies. "Spioanele din primul război mondial – scrie Kate Quinn într-o notă - sunt, în mare parte, uitate astăzi. Deşi le-a fost apreciată contribuţia în timpul războiului, exista o oarecare reticenţă cu privire la modul în care ar fi trebuit tratate la sfârşitul acestuia. Louise de Bettignies a fost admirată, elogiată şi acoperită cu medalii, dar contemporanii ei s-au concentrat mult mai puţin pe dârzenia şi curajul ei, cât pe statura ei minionă, feminitatea sau patriotismul ei." "Louise de Bettignies este, în mod nedrept, o figură istorică puţin cunoscută astăzi, căci curajul, ingeniozitatea şi abilităţile femeii supranumite regina spionajului nu au nevoie de exprimări exagerate pentru a crea o scriere captivantă. Fostă guvernantă, şi-a luat numele de cod de Alice Bubois, a fost recrutată de căpitanul englez Cecil Aylmar Cameron, care pusese bazele operaţiunilor de spionaj la Folkestone, în sudul Angliei. Louise de Bettugnies a creat una dintre cele mai de succes reţele de spionaj din timpul primului război mondial."
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mark Rutte: Strategia secretă a NATO pentru negocieri de pace va opri o nouă încercare a lui Putin de a cuceri Ucraina
-
Victor Ponta, deputat PSD, şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale
-
Congresul social-democraţilor a validat candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale / Ciolacu admite greşeala: Am avut încredere într-un partener care n-a respectat înţelegerile
Fireşte, Eve Gardiner e un personaj fictiv, ca şi colaboraţionistul Rene Bordelon. Întâmplările romanului sunt în mare parte ficţiune. Dar masacrul de la Oradour-sur-Glane, din timpul celui de-al doilea război mondial (când bărbaţii au fost împuşcaţi în hambare şi clădiri locale, iar femeile şi copiii au fost duşi în biserică şi ucişi), în care a murit verişoara americancei Charlie St. Clair este iarsăşi un fapt real..
O poveste romantică bine scrisă şi captivantă.
Kate Quinn - "Reţeaua Alice". Traducere din limba engleză de Adina şi Gabriel Raţiu. Editura Litera, colecţia Bule moon. 477 pag.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:21
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc pentru un atac mortal asupra unui internat din regiunea Kursk / Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump
-
astăzi, 14:18