O carte pe zi: „Zborul albinelor” de Sofia Segovia

„Un roman deosebit, încadrat în mod realist în evenimente istorice şi, în acelaşi timp, plin de circumstanţe supranaturale şi personaje fantastice care i-au adus comparaţii cu scriitori de realism magic precum Gabriel García Márquez şi Isabel Allende.” (Historical Novel Society)

Urmărește
130 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Autoarea acestui roman cu care Sofia Segovia a dat lovitura, este mexicană şi are 58 de ani.

E un roman amestec de ficţiune istorică şi realism magic, cu o poveste care acoperă istoria unei familii, dar şi a unei ţări. Totul se petrece în Mexic la hacienda La Amistad din Linares, dar şi în Monterrey, care este, oraşul natal al Sofiei Segovia, prin urmare îl cunoaşte foarte bine. Evenimentele descrise încep să se precipite la apariţia unui băiat cu puteri supranaturale: Simonopio. Întregul roman are forma unei ample confesiuni, a bătrânului Francesco, care îşi aminteşte de prietenbul său: ”Simonopio mă distra vorbindu-mi despre ce ştiau albinele şi cum învăţau ele şi mi-a reamintit cât de important este să le ascult. Să asculţi ceea ce viaţa îţi murmură uneori la ureche, în inimă sau în stomac”. viaţa îţi murmură uneori la ureche, în inimă sau în stomac”. „Dacă ar fi putut, le-ar fi povestit tuturor despre albinele care-i fredonau la urechea-i primitoare un cântec despre florile muntelui, despre întâlniri îndepărtate şi despre prietenii care nu reuşiseră să se întoarcă din lunga călătorie spre casă; despre soarele care într-o zi dogorea cu putere, iar în alta era îmbrăcat în nori de furtună.”

Scriu editorii: „Din ziua în care bătrâna Nana Reja a găsit un bebeluş abandonat sub un pod, viaţa unui mic oraş mexican s-a schimbat pentru totdeauna. Desfigurat şi acoperit de o pătură de albine, micuţul Simonopio este pentru unii localnici subiect de superstiţie, un copil sărutat de diavol. Dar este primit cu dragoste de moşierii Francisco şi Beatriz Morales, care îl adoptă şi îl îngrijesc ca şi cum ar fi al lor. Pe măsură ce creşte, Simonopio devine un motiv de uimire pentru familia Morales, deoarece atunci când copilul cu un talent neobişnuit închide ochii, poate vedea ceea ce nimeni altcineva nu poate - are viziuni despre tot ceea ce urmează, atât lucruri frumoase cât şi periculoase. Urmărit de roiurile sale de albine protectoare şi trăind pentru a-şi scăpa familia adoptivă de ameninţări - atât cele umane, cât şi cele ale naturii -, scopul lui Simonopio în Linares va fi, până la urmă, descoperit.

Plasat pe fundalul Revoluţiei mexicane şi al gripei devastatoare din 1918, Zborul albinelor surprinde atât soarta unei ţări în schimbare, cât şi destinul unei familii care şi-a lăsat dragostea, credinţa şi viitorul în voia miracolelor incredibile.”

Sofia Segovia – Zborul albinelor. Traducere din limba engleză şi note de Teodora Maftei. Editura Litera, colecţia Buzz Books. 554 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici