O comedie neagră despre eutanasie a câştigat marele trofeu al Festivalului de la Roma 2010

"Kill Me Please", o comedie neagră despre eutanasie, semnată de Olias Barco, a câştigat marele trofeu al Festivalului de Film de la Roma, care a început pe 28 octombrie şi s-a încheiat vineri.

Urmărește
45 afișări
Imaginea articolului O comedie neagră despre eutanasie a câştigat marele trofeu al Festivalului de la Roma 2010

O comedie neagră despre eutanasie a câştigat marele trofeu al Festivalului de la Roma 2010 (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Filmul "Kill Me Please" prezintă un grup de oameni excentrici, care doresc să moară într-o clinică ce este condusă de un medic a cărui misiune este să organizeze "sinuciderea perfectă", în funcţie de motivaţiile şi dorinţele "clienţilor" săi. Filmat în alb-negru, lungmetrajul "Kill Me Please" a făcut publicul festivalului să râdă, deşi tema peliculei este una sensibilă, aproape tabu.

Lungmetrajul "In a Better World", al danezei Susanne Bier, despre două familii obişnuite care se confruntă cu violenţa şi răzbunarea într-un orăşel, a câştigat marele premiu al juriului, dar şi premiul publicului la Festivalul de Film de la Roma.

Premiul special al juriului a revenit filmului "Poll", de Chris Kraus, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, lui Toni Servillo, pentru rolul din "Una Vita Tranquilla", iar premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, distribuţiei filmului "Las Buenas Hierbas".

Gala de vineri a marcat încheierea celei de-a cincea ediţii a Festivalului de Film de la Roma.

Ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Roma, când a fost proiectat filmul "Last Night", a fost perturbată de manifestaţia profesioniştilor din industria cinematografică italiană, care au protestat faţă de reducerile bugetare din acest sector. Protestele au fost reluate, de altfel, joi.

Organizatorii evenimentului, care se chinuie să-şi găsească o identitate distinctă în umbra mai celebrului Festival de Film de la Veneţia, au spus că anul acesta au fost vândute 118.000 de bilete, mai multe decât în 2009, iar numărul participanţilor acreditaţi a crescut şi el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici