O expoziţie dedicată cântăreţei Annie Lennox va fi vernisată la Victoria & Albert Museum din Londra

O expoziţie specială dedicată imaginii şi viziunii creative a cântăreţei britanice Annie Lennox va fi deschisă la celebrul Victoria & Albert Museum din Londra în perioada 15 septembrie 2011 - 26 februarie 2012, informează music-news.com.

Urmărește
11 afișări

Intitulată "The House of Annie Lennox", expoziţia va prezenta costume şi accesorii purtate de cântăreaţă, însoţite de numeroase fotografii ce ilustrează felul în care stilul artistei s-a schimbat de-a lungul anilor. Annie Lennox va împrumuta renumitului muzeu londonez pe durata expoziţiei o serie de obiecte personale - trofee, articole vestimentare, diverse obiecte incluse în campaniile politice la care a participat, interviuri, videoclipuri etc. Annie Lennox va realiza, totodată, un film special pentru acest eveniment.

The Victoria & Albert Museum din Londra este cel mai mare muzeu din lume de design şi artă decorativă. Înfiinţat în 1851, muzeul are în prezent o colecţie permanentă ce cuprinde peste 4,5 milioane de obiecte.

Celebră pentru stilul său androgin, părul blond tuns scurt şi vocea sa specială, cântăreaţa a vândut peste 80 de milioane de discuri în timpul carierei, care numără celebre hit-uri precum "Sweet Dreams (Are Made of This)" - pe care l-a cântat în duet cu Dave Stewart, partenerul ei din grupul Eurythmics, sau "No More I Love You's".

Grupul pop Eurythmics, format în anii '80 de Lennox alături de Dave Stewart, nu s-a destrămat niciodată oficial, însă Lennox s-a distanţat de partenerul său muzical în anii '90 şi a continuat cu succes o carieră solo. Lennox şi Stewart s-au reunit în 1999, când au lansat albumul "Peace", urmat de un turneu.

Annie Lennox, în vârstă de 56 de ani, a fost desemnată "Femeia Păcii", în februarie 2009, la un summit al laureaţilor premiului Nobel pentru pace, ce a avut loc la Berlin. Cântăreaţa a primit această distincţie pentru angajamentul dovedit în lupta contra maladiei SIDA. La sfârşitul anului trecut, cântăreaţa a devenit ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic patru acţiunile sale împotriva sărăciei şi SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici