O nouă dioramă atrage atenţia asupra deşeurilor din plastic, la Muzeul Antipa. „Biletele” inedite cu care vor putea intra sâmbătă în instituţie vizitatorii

Diorama "Plasticul, noua specie de prădător acvatic" a fost inaugurată la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti, iar, sâmbătă, biletul de intrare în instituţie va putea fi plătit în pungi de plastic folosite.

Urmărește
522 afișări
Imaginea articolului O nouă dioramă atrage atenţia asupra deşeurilor din plastic, la Muzeul Antipa. „Biletele” inedite cu care vor putea intra sâmbătă în instituţie vizitatorii

O nouă dioramă atrage atenţia asupra deşeurilor din plastic la Muzeul Antipa. „Biletele” inedit cu care vor putea intra sâmbătă în instituţie vizitatorii

Instalaţia "Plasticul, noua specie de prădător acvatic" propune o dioramă interactivă care aduce în faţa vizitatorilor un acvariu ce permite să fie înţeles impactul pe care îl are fiecare persoană asupra mediului, spun cei de la Veolia, iniţiatorii demersului.

"Până în 2050, numărul gunoaielor îl va depăşi pe cel al peştilor, în condiţiile în care 5.000 de miliarde de resturi de plastic plutesc în ocean, iar peste trei miliarde de oameni depind pentru a trăi de resursele din mediul acvatic", a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Potrivit UN Environment, aproximativ 99% dintre păsările marine vor ajunge, în 2050, să fi ingerat plastic într-o formă sau alta.

"Curăţarea a ceea ce se află acum în oceane nu este neapărat o opţiune. În schimb, ceea ce se poate face este să lucrăm la nivelul prevenţiei", a spus, vineri, la inaugurarea dioramei, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Luis Ovidiu Popa.

Sâmbătă, biletul de intrare la Muzeul Antipa va fi plătit în 20 de pungi de plastic folosite, care vor fi colectate pentru reciclare.

Un studiu semnat de Plastics Europe a arătat că, în 2016, 60 de milioane de tone de materiale plastice erau folosite, în cea mai mare parte, pentru ambalare (39,9%), construcţii (19,7%), ca şi în industria auto şi în alte zone ale vieţii de zi cu zi.

Diorama prezentată la Muzeul Antipa a fost concepută în colaborare cu Modulab, o echipă specializată în realizarea unor instalaţii interactive, la intersecţia dintre design, arte şi tehnologie, pentru a marca nevoia unei discuţii legate de poluarea mediului şi necesitatea reducerii consumului de plastic.

Instalaţía, care le permite vizitatorilor să îşi regăsească silueta în replica animată într-un peisaj submarin, se află la demisolul instituţiei, în spaţiul dedicat biodiversităţii României alături de speciile introduse în fauna României şi de cele sinantrope.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici