- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.01.2017, 13:09)
- Lucian Vasilescu
O nouă ipoteză privind scufundarea Titanicului prinde contur, după mai bine de 100 de ani
În noaptea de 14-15 aprilie 1912, transatlanticul Titanic, considerat de nescufundat, a fost înghiţit de apele îngheţate ale Atlanticului de nord, după impactul cu un iceberg.
Urmărește
5981 afișări
O nouă ipoteză privind scufundarea Titanicului prinde contur, după mai bine de 100 de ani
Cea mai mare catastrofă maritimă din istorie a inspirat mai multe filme de ficţiune, dintre care cel mai celebru a fost realizat de James Cameron, în 1997.
Din cei 2.500 de pasageri aflaţi la bordul Titanicului, la prima sa cursă transatlantică, 1.491 au pierit în naufragiu.
Recent, The Independent a relatat că jurnalistul britanic Senan Moloney a realizat un documentar, difuzat de Channel 4, din care rezultă că nu ciocnirea cu un iceberg a fost principala cauză a naufragiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Senan Moloney studiază această catastrofă de mai bine de 30 de ani şi a ajuns la concluzia că scufundarea Titanicului s-a produs, într-adevăr, în urma ciocnirii cu un iceberg, dar metalul din care era realizată coca navei în zona coliziunii fusese fragilizat de un puternic incendiu izbucnit la magaziile de cărbune, situate în proximitatea zonei de impact.
Jurnalistul a ajuns la această concluzie studiind fotografii de epocă, ignorate până acum de anchetatori, fotografii în care se observă mari pete negre, cu diametrul de peste 10 metri, pe care le consideră urme certe ale puternicului incendiu izbucnit în interiorul navei.
Mai mult, Senan Moloney susţine că incendiul s-ar fi declanşat chiar înainte de lansarea la apă a pachebotului, dar acest lucru a fost ţinut ascuns de către J.Bruce Ismay, preşedintele companiei care a construit nava.
Concluzia lui Senan Moloney este halucinantă şi anulează toate celelalte ipoteze şi teorii referitoare la catastrofă: „Titanicul n-ar fi trebuit nici măcar să fie lansat la apă!”
Citeşte şi: PREVIZIUNI România Coolturală - Mediafax 2017
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe