- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.09.2011, 14:24)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă platformă de televiziune - Freesat, în teste pentru a se lansa în România
Reprezentantul operatorului de sateliţi Eutelsat în România, Şerban Beleneş, a solicitat înregistrarea mărcii Freesat la OSIM, el confirmând pentru MEDIAFAX existenţa unui proiect pilot al unei noi platforme de televiziune prin satelit.
Urmărește
2942 afișări
O nouă platformă de televiziune - Freesat, în teste pentru a se lansa în România (Imagine: Shutterstock)
În mod concret, Şerban Beleneş a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), în nume personal, înregistrarea mărcii Freesat, la sfârşitul lunii iulie.
Solicitarea de înregistrare a mărcii Freesat s-a făcut pentru clasa "Difuzarea programelor de radio şi televiziune; închirierea de echipament pentru recepţia programelor de radio şi televiziune".
Contactat de MEDIAFAX, Şerban Beleneş, reprezentantul în România al Eutelsat, a confirmat existenţa unui proiect pilot al unei platforme prin satelit, pe care sunt difuzate în prezent circa 30 de televiziuni româneşti, printre care canalele TVR (inclusiv cele regionale), posturile Pro TV S.A., televiziunile trustului Intact, dar şi Naţional TV, Realitatea TV, Prima TV etc. Totodată, pe platforma de satelit sunt difuzate implicit televiziunile free-to-air (libere la retransmisie), respectiv circa 500 de programe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Posturile româneşti care sunt difuzate în prezent în proiectul pilot şi-au dat acordul să fie retransmise pe platforma Freesat doar în faza aceasta a testelor. Există posibilitatea ca, în condiţiile în care platforma se va lansa, în oferta acesteia să nu se regăsească televiziunile menţionate mai sus.
Beleneş a refuzat să facă alte comentarii despre modelul de business cu care vrea să intre pe piaţă noua platformă de satelit, "din motive de confidenţialitate".
Totuşi, surse au declarat pentru MEDIAFAX că, în condiţiile în care piaţa de distribuţie de televiziune din România este aproape saturată, strategia noii platforme de televiziune prin satelit ar fi folosirea televiziunilor deja existente pe satelit şi utilizarea unei tehnologii noi, care ar duce la costuri de distribuţie mai mici decât cele de pe piaţă.
În derularea acestui proiect, un partener al Eutelsat este şi compania eVision din Ungaria, care asigură servicii de uplink (ridicare a semnalului la satelit, n.r.).
Dacă proiectul va fi lansat, Freesat va fi cea de-a şasea platformă digitală (Direct to Home - DTH) din România, alături de Digi TV (operată de compania de cablu RCS & RDS), Focus Sat (operată de compania de cablu UPC), Dolce (operată de Romtelecom), AKTA (operată de Digital Cable Systems şi preluată în acest an de Romtelecom) şi Boom TV (operată de DTH Television Grup şi preluată anul acesta de Romtelecom).
Compania franceză Eutelsat este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de satelit din lume. Compania, înfiinţată în anul 1997, cu o investiţie a mai multor guverne europene, deţine 27 de sateliţi. În prezent, sateliţii Eutelsat transmit 3.800 de televiziuni şi 1.100 de radiouri, pentru peste 200 de milioane de case conectate la cablu. Eutelsat este satelitul tradiţional folosit de Televiziunea Publică din România.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil