- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.01.2022, 12:36)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă tendinţă în piaţa românească de artă
Opere ale unor tineri artişti români contemporani – Mircea Suciu, Ciprian Mureşan, Mircea Cantor, Felix Aftene, Ana Bănică sau Roman Tolici - se regăsesc într-un eveniment dedic artei contemporane.
Urmărește
595 afișări
O nouă tendinţă în piaţa românească de artă
Casa de Licitaţii A10 by Artmark dă start evenimentelor dedicate artei contemporane actuale. Primul eveniment dedicat segmentului aflat în plină expansiune, denumit „Arta Azi” şi care dă expresie trendurilor actuale va avea loc marţi, 1 februarie, ora 19:00, online.
„Piaţa actuală confirmă, pe de o parte, creşterea interesului colecţionarilor pentru segmentul de artă contemporană, atât raportat la componenta ei investiţională, cât şi, mai ales, la deschiderea către artă a gustului noilor generaţii, dar şi diversificarea-fenomen a vârstelor pasionaţilor de artă, cu accent pe tinerii colecţionari interesaţi de actual, unic şi investiţional, care îşi sporeşte valoarea în timp, pe de altă parte. În completare, apariţia noilor trenduri a fost dictată şi de artiştii contemporani, care au făcut, prin intermediul operelor create, legătura între situaţii din sfera politică, economică sau socială”, spun cei de la Artmark.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
În licitaţia dedicată artei contemporane actuale, care reflectă trendurile de azi, în expoziţii şi în piaţa noastră de artă, dar mai ales în cea internaţională, se regăsesc tinerii artişti români contemporani – Mircea Suciu, Ciprian Mureşan, Mircea Cantor, Felix Aftene, Ana Bănică sau Roman Tolici.
Preţul de pornire al operelor create de aceştia este unul conservator, fiind un moment potrivit pentru investiţie: 700 de euro este preţul de pornire pentru „Accident în piaţa Amzei”, semnat Roman Tolici; opera „Dansatori Cueca”, semnată de Ana Bănică, are preţul de pornire de 600 de euro; doar 150 de euro este preţul de pornire pentru „Cronos” realizat de pictorul Felix Aftene.
Arta contemporană a urmat, în ultimii ani, un trend ascendent pe piaţa românească de artă.
În 2021, în acceaşi perioadă, a avut loc cea mai bună licitaţie de Artă Contemporană, organizată vreodată de Casa Artmark, înregistrând o rată de adjudecare de 84,4%. Mai mult, anul 2021 s-a dovedit a fi cel mai bun an pentru arta contemporană, platforma de licitaţii înregistrând vânzări totale de 2,59 miloane de euro.
Segmentul artei contemporane în România este condus de artistul Adrian Ghenie. Opera care se află în topul adjudecărilor în 2021, semnată de cel mai râvnit artist român contemporan la nivel internaţional, este „Untitled”, care s-a vândut pentru 129.000 de euro.
Operele din cadrul licitaţiei din 1 februarie pot fi admirate la parterul Palatului Cesianu-Racoviţă, în regim gratuit, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00 sau online pe artmark.ro.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:09
Hipopotam pigmeu „incredibil de rar” născut la grădina zoologică din Edinburgh
-
astăzi, 17:06
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse