- Home
- Cultură-Media
- SYDNEY, (22.06.2011, 13:45)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O operă a lui Darwin, înapoiată bibliotecii de unde a fost împrumutată cu o întârziere de 122 de ani
Un exemplar dintr-o ediţie originală a unei opere de Charles Darwin a fost restituit unei biblioteci din oraşul australian Sydney de unde a fost împrumutată, după o întârziere de 122 de ani, informează AFP.
Urmărește
3 afișări
Volumul "Insectivorous Plants" (Plante insectivore) de Charles Darwin a fost împrumutat de la biblioteca Şcolii de artă din Camden, o suburbie a metropolei Sydney, în anul 1889. Volumul a fost restituit la începutul lunii iunie acestei biblioteci, care aparţine în prezent municipalităţii din Camden.
Opera a făcut parte timp de 50 de ani din colecţia privată a unui medic veterinar, Ron Hyne, aflat în prezent la pensie. El a cedat cartea, alături de altele, Universităţii din Sydney, luna trecută.
Universitatea a descoperit în acel moment ştampila care demonstra faptul că lucrarea a fost împrumutată de la biblioteca din Camden şi a luat decizia de a restitui volumul, cu o întârziere de 122 de ani.
Ron Hyne nu îşi mai aminteşte cum a ajuns această carte în colecţia sa şi presupune că volumul i-a fost oferit de un coleg veterinar sau de un profesor de la Universitatea din Sydney în anii '50.
Potrivit experţilor australieni, cartea, care conţine mai multe ilustraţii cu plante, realizate în alb şi negru, se află într-o stare excelentă ţinând cont de vârsta pe care o are.
Autorităţile nu au cerut deocamdată o expertiză privind valoarea ei financiară. Volumul va putea fi consultat, dar de acum înainte nu va mai putea fi împrumutat.
Născut pe 12 februarie 1809, Charles Darwin este considerat părintele biologiei moderne, graţie teoriei sale care a repoziţionat omul în raport cu natura şi cu divinitatea, plasându-l în lunga evoluţie a speciilor de pe Terra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe