- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.12.2024, 09:03)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O plăcuţă de lut, veche de 4.000 de ani,conţine un exerciţiu de geometrie rezolvat greşit de un elev
- O plăcuţă de lut, veche de 4.000 de ani, conţine un exerciţiu de geometrie rezolvat în mod greşit, probabil de un elev.
- Este vorba despre o plăcuţă babiloniană.
- Cercetătorii moderni au realizat că persoana care a inscripţionat plăcuţa a calculat greşit aria unui triunghi.
Urmărește
15953 afișări
Sursa foto: University of Oxford
O plăcuţă de lut descoperită în situl Kish din Irak a dezvăluit că un elev a calculat greşit aria unui triunghi în urmă cu 4.000 de ani. Cercetătorii moderni au analizat-o şi au realizat că răspunsul inscripţionat (3,1468) este greşit. Rezultatul corect este 3,5156, potrivit Live Science. Tăbliţă rotundă se află în colecţia Muzeului Ashmolean de la Universitatea din Oxford, alături de alte obiecte găsite la situl arheologic Kish în 1931.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Plăcuţa demonstrează atenţia acordată ştiinţei de oamenii antici. Cercetătorii cred că algebra şi geometria au fost inventate în jurul anului 3000 î.Hr în Sumer. Civilizaţia se dezvolta şi oamenii căutau modalităţi de a calcula taxele, de a administra comerţul şi de a stabili calendarul.
De asemenea, plăcuţa cu greşeala de calcul arată o evoluţie culturală importantă: informaţiile scrise înlocuiau memorarea în ceea ce priveşte transmiterea cunoştinţelor de la o generaţie la alta. Această schimbare care a început în jurul anului 3500 î.Hr. în Kish, a fost atât de dramatică încât uneori este comparată cu trecerea de la hârtie la suportul digital.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe