- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (29.12.2009, 12:46)
O scriitoare chineză a dat în judecată Google, pentru încălcarea drepturilor de autor
Scriitoarea chineză Mian Mian a dat în judecată compania americană Google, pentru încălcarea drepturilor de autor, după ce unul dintre volumele sale a fost digitalizat şi publicat pe platforma Google Books, o bibliotecă virtuală ce cuprinde milioane de cărţi în format electronic.
Urmărește
37 afișări
O scriitoare chineză a dat în judecată Google, pentru încălcarea drepturilor de autor
Potrivit BBC News Online, cele două părţi se vor prezenta în faţa unei instanţe din Beijing marţi. Scriitoarea cere plata unor daune în valoare de 8.950 de dolari şi scuze publice din partea Google.
Mian Mian a deschis procesul în luna octombrie, după ce compania de internet a scanat şi publicat pe platforma Google Books "Acid House", una dintre cărţile sale.
Reprezentanţii Google au declarat că volumul a fost scos din librăria virtuală a companiei imediat ce au fost înştiinţaţi de proces.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
-
Noapte de coşmar în Ucraina: Ruşii au lansat 165 de rachete şi drone
Cărţile lui Mian Mian vorbesc despre droguri, sex şi viaţa de noapte din China. Majoritatea operelor sale sunt interzise în această ţară.
La sfârşitul lunii noiembrie, administraţia de la Beijing a acuzat public Google de încălcarea drepturilor de autor în cazul cărţilor chineze digitalizate pentru biblioteca online a companiei şi i-a îndeamnat pe scriitori să "îşi apere drepturile".
Potrivit Societăţii drepturilor de autor din China, cel puţin 17.922 de cărţi ale 570 de autori chinezi pot fi regăsite pe platforma Google Books, o bibliotecă vituală în care compania vrea să includă alte milioane de cărţi din întreaga lume.
Proiectul Google de a digitaliza milioane de opere literare a atras nemulţumiri şi în alte ţări, precum Statele Unite ale Americii, Franţa şi Germania.
În SUA, Google, sindicatul scriitorilor şi Asociaţia editorilor americani au semnat un acord în octombrie 2008, în urma unei acţiuni în instanţă înaintate, în 2005, de către autori şi editori, împotriva companiei de internet, pe tema încălcării drepturilor de autor în cazul digitalizării cărţilor.
Acordul prevede, printre altele, ca Google să aloce o sumă de 125 de milioane de dolari pentru recompensarea autorilor ale căror volume au fost digitalizate fără autorizaţia lor.
După problemele apărute mai ales în Franţa şi Germania, noul acord limitează aceste dispoziţii la cărţile publicate în SUA, Marea Britanie, Australia şi Canada.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Mănânci Nutella sau Fineti din comerț? Dragoș Pătraru ne spune din ce e făcută crema de CACAO, de fapt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe