- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.04.2010, 19:16)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O selecţie a celor mai apreciate filme din ediţiile anterioare, la Festivalul Filmului European 2010
O selecţie a celor mai apreciate filme din ediţiile anterioare ale Festivalului Filmului European va fi prezentată la ediţia din acest an, din Capitală, a evenimentului, la Muzeul Ţăranului Român, după gala de închidere, din seara de 15 mai, până a doua zi, când are loc şi Noaptea Muzeelor.
Urmărește
27 afișări
O selecţie a celor mai apreciate filme din ediţiile anterioare, la Festivalul Filmului European 2010
Potrivit site-ului oficial al evenimentului, www.festivalulfilmuluieuropean.ro, Colecţia Vintage a ediţiei din acest an, realizată în parteneriat cu distribuitorul Independenţa Film, oferă spectatorilor ocazia de a revedea opt dintre cele mai apreciate filme prezentate în ediţiile anterioare.
Peliculele selectate sunt:
-
"Copilul / L'enfant", de Jean-Pierre & Luc Dardenne (Belgia/Franţa, 2005),
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
-
"Fratele meu este fiu unic / Mio fratello e figlio unico", de Daniele Luchetti (Italia, 2007),
-
"Sarajevo, dragostea mea / Grbavica", de Jasmila Zbanic (Bosnia Herţegovina / Germania / Austria / Croaţia, 2005),
-
"Cu capul înainte / Gegen die Wand", de Fatih Akin (Germania / Turcia, 2004),
-
"Şah la rege / Kongekabale", de Nicolai Arcel (Danemarca, 2004),
-
"Cazul Furtwängler / Taking sides", de István Szabó (Ungaria, 2001),
-
"Fratele lui / Son frère", de Patrice Chéreau (Franţa, 2004),
-
"Secretul / Caché", de Michael Haneke (Franţa / Austria / Germania / Italia, 2005).
Proiecţiile vor avea loc la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Ţăranului Român şi vor începe după seara de gală, pe 15 mai, odată cu Noaptea Muzeelor. Maratonul de filme va continua a doua zi, pe 16 mai, până seara târziu. În timpul zilei, proiecţiile vor avea loc în Sala "Horia Bernea" a Noului Cinematograf al Regizorului Român (NCRR), dar pe timpul nopţii, dacă vremea va permite, vor avea loc în aer liber, în curtea MŢR, până la răsăritul soarelui.
Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român, va avea loc în perioada 6 - 30 mai în Bucureşti (6 - 16 mai), Braşov (13 - 16 mai), Iaşi (20 - 23 mai), Tîrgu-Mureş (21 - 23 mai) şi Timişoara (27 - 30 mai).
Programul festivalului cuprinde un număr record de 53 de filme, reprezentând 28 de ţări europene. În acest an, în premieră, vor fi reprezentate în festival Israelul şi Serbia, aşa cum filmele ruseşti au fost introduse în programul festivalului din 2009. O altă premieră este ediţia locală de la Târgu-Mureş.
Lungmetrajul "The White Ribbon/ Das weiße Band", de Michael Haneke, distins cu trofeul Palme d'Or la Cannes şi cu Globul de Aur pentru cel mai bun film străin în 2009, va deschide Festivalul Filmului European, pe 6 mai, la CinemaPro din Capitală.
Filmul "Baaria" (Italia 2009), în regia lui Giuseppe Tornatore, va fi prezentat în încheierea ediţiei bucureştene a festivalului, pe 15 mai, de la ora 21.30, în spaţiul de proiecţie în aer liber de la Muzeul Ţăranului Român, unde va avea loc şi gala. Nominalizat la Globul de Aur pentru film străin şi la Leul de Aur şi câştigător al Premiului "Francisco Pasinetti" la Festivalul de Film de la Veneţia în 2010, "Baaria" este un film autobiografic ce urmăreşte vieţile a trei generaţii de locuitori ai satului natal al lui Tornatore.
Pe 15 mai, în seara galei de închidere, la MŢR, va fi decernat Premiul Publicului şi va avea loc tragerea la sorţi pentru premiile oferite spectatorilor care au votat, după vizionare, filmele din cadrul festivalului. La fel ca în ultimii patru ani, spectatorii, care vor vota pentru desemnarea celui mai popular film din festival, vor participa şi la tragerea la sorţi a celor cinci premii oferite publicului - trei notebook-uri şi două monitoare.
Biletele şi abonamentele pentru accesul la proiecţiile din festival vor fi puse în vânzare la Cinema Studio şi NCRR. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar al abonamentelor, ce vor fi puse în vânzare de la 1 mai şi în care sunt incluse şase intrări, este de 40 de lei.
Programul complet al celei de-a 14-a ediţii a festivalului va fi disponibil în curând pe site-ul www.festivalulfilmuluieuropean.ro.
Ambasadorul onorific al Festivalului Filmului European din acest an, care va realiza spotul de promovare a evenimentului, este regizorul Radu Jude.
Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, iar selecţia filmelor este realizată cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene. ICR a preluat, în 2008, de la Reprezentanţa Comisiei Europene în România, organizarea Festivalului Filmului European.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe