"O vară foarte instabilă" şi "Câinele japonez", în competiţia Festivalului de Film de la Varşovia - VIDEO

Lungmetrajul "O vară foarte instabilă", în regia Ancăi Damian, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Varşovia, în timp ce pelicula "Câinele japonez", regizată de Tudor Cristian Jurgiu, a fost inclusă în secţiunea regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj.

Urmărește
236 afișări
Imaginea articolului "O vară foarte instabilă" şi "Câinele japonez", în competiţia Festivalului de Film de la Varşovia - VIDEO

"O vară foarte instabilă" şi "Câinele japonez", în competiţia Festivalului de Film de la Varşovia

De asemenea, la Festivalul de Film de la Varşovia, organizat în perioada 11 - 20 octombrie, pelicula "Micul Spartan", regizată de Dragoş Iuga, a fost inclusă în competiţia Free Spirit.

Lungmetrajele "Love Building", de Iulia Rugină, şi "La limita de jos a cerului", în regia cineastului Igor Cobileanski, vor fi proiectate în afara competiţiei, în secţiunile Discoveries, respectiv World Today.

Potrivit site-ului evenimentului, din partea echipelor care au lucrat la realizarea filmelor româneşti, publicul va avea posibilitatea să se întâlnească cu regizoarea peliculei "O vară foarte instabilă", Anca Damian, şi actriţele Ana Ularu şi Diana Cavallioti, precum şi cu Tudor Cristian Jurgiu, regizorul filmului "Câinele Japonez", şi Iulia Rugină, regizoarea filmului "Love Building".

"O vară foarte instabilă" spune povestea lui Daniel, un scoţian care, dintr-un joc de-a ficţiunea, este prins între două femei, între dragoste şi pasiune. Ziua foarte călduroasă şi perturbaţiile atmosferice violente din timpul nopţii marchează fundalul acestei poveşti urbane, plasată într-un oraş continental. Este un film despre viaţa pe care o trăim chiar în acest moment.

Totodată, lungmetrajul lui Tudor Cristian Jurgiu, care a fost inclus şi în competiţia Festivalului de Film de la San Sebastian, spune povestea emoţionantă a reconcilierii dintre un tată şi fiul lui, plecat de ani mulţi din ţară. Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. Alături de Rebengiuc, din distribuţia filmului mai fac parte actorii Şerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic şi Laurenţiu Lazăr.

Filmul "Micul spartan", de Dragoş Iuga, se doreşte un omagiu adus diversităţii umane, povestea gravitând în jurul unui tânăr care suferă de nanism hipofizar: Gabriel Diţă, inginer în viaţa reală. Regizorul şi-a filmat eroul timp de 12 ani. Producţia este, în egală măsură, şi o satiră la adresa micului întreprinzător din România.

Prezentat în premieră în această vară, la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary, în competiţia East of the West, lungmetrajul "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, îl prezintă pe Viorel (Igor Babiac), un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

"Love Building" este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să "repare" relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii.

Warsaw Film Festival este unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice poloneze, obţinând de câţiva ani statutul excepţional de festival de clasă A. Festivalul este organizat în fiecare an de Fundaţia de Film Varşovia. Fondatorul şi directorul Festivalului este Stefan Laudyn, cunoscut om de cultură polonez. Pe parcursul celor zece zile de festival au loc proiecţii de film, aproximativ 300 de pelicule, prezentate în cadrul diferitelor secţiuni şi concursuri, dar şi întâlniri cu cineaşti şi un târg de film central-european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici