Marilena Murariu a sperat în forţa artei, în capacitatea sa de denunţare şi demistificare, în puterea ei vindecătoare. A zugrăvit în tablouri de ample dimensiuni (4-5 metri pătraţi), cu o artă a portretului de o forţă uluitoare, personajele zilei: politicieni vechi şi noi, oameni de televiziune, o elită dispusă ”la compromis şi imoralitate, invazia spectacolului suburban generalizat.”
După cinci ani de creaţie pamfletară, Marilena Murariu a admis, cu tristeţe, că arta nu poate schimba nimic din realităţile cotidianului, că „orice operă de artă este inutilă” şi că lumea merge mai departe, insensibilă la orice avertisment, surdă la orice strigăt. Expoziţia-pamflet de la Căminul Artei încheie un ciclu de creaţie din pictura Marilenei Murariu.
Expoziţia Marilenaei Murariu reuneşte peste 35 tablouri din ciclurile „Despre Elena, în general”, „Show-off, of, of”, „Portrete în revoluţie” şi „Mulţumesc, maître Bosch!” prezentate publicului începând cu anul 2011, când pictoriţa a decis să facă din arta sa un manifest civic, un strigăt de avertizare că vremurile şi-au ieşi din matcă, iar oamenii au rătăcit calea. Pânzele sale ne pun brusc în faţă, ca într-un film, chipul lumii postdecembriste, invadată de politică şi tv-manie.
Mai multe detalii sunt disponibile pe:
http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/arta-sufocata-de-kitsch-si-lumea-fara-de-speranta-de-ziarul-de-duminica-15181781