- Home
- Cultură-Media
- (22.12.2020, 07:09)
- Mara Raducanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Ochii pe mine!”. Ce aşteaptă fondatoarele ,,Dăruieşte viaţă” de la noul ministru al Sănătăţii: ,,În primul rând, să ne spună adevărul! Trebuie să ne oprim să cârpim şi să începem să facem lucrurile bine”
- Oana Gheorghiu: „Trebuie să ajungem să avem un pact pe sănătate. Toată lumea să înţeleagă că nu mai putem face lucrurile de mântuială.”
- Carmen Uscatu: „Nu este suficient să se schimbe omul din capul unei structuri, este nevoie să se schimbe acolo şi mentalitatea şi abordarea.”
- Carmen Uscatu îţi spune pe cine ar lua la masa de Crăciun: ,,Aş aduce un copil şi părintele lui care care poate s-au tratat, într-un spital, într-o secţie de oncologie şi un ministru sau pe primarul oraşului respectiv”
- Ana Bogdan: „Nu m-am lăsat niciodată intimidată de adversară. În primul rând, bătălia este între ceea ce simţi tu, între gândurile tale, fricile tale.”
Urmărește
521 afișări
„Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu – invitate luni seara la Aleph News – Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoare „Dăruieşte Viaţă” şi tenismena Ana Bogdan.
Dăruire, solidaritate, viaţă, implicare. Sunt cuvintele cheie în jurul cărora se desfăşoară viaţa Oanei Gheorghiu şi a lui Carmen Uscatu, invitatele lui Vlad Craioveanu.
Povestea ,,binomului” din sănătatea românească a început cu o dorinţă disperată de a ajuta şi a ajuns până la a construi, la propriu, un spital pentru copiii bolnavi de cancer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Cum sărbătorile inspiră şi te provoacă să intri în minunata lume a binelui, Carmen şi Oana îţi propun să te alături campaniei lor şi să încerci să salvezi o viaţă. Până acum, 350.000 de persoane fizice şi 4000 de companii au donat pentru realizarea acestui proiect.
2020, anul provocărilor! - O. Gheorghiu: ,,Am înţeles că putem mai mult decât credem că putem”
Oana Gheorghiu mărturiseşte că anul 2020 a fost un an greu pentru toată lumea. Un an intens, cu provocări şi multă muncă, dar care ne-a dat poate cele mai importante lecţii de viaţă.
Carmen Uscatu îţi vorbeşte despre procedura prin care companiile pot dona cei 20% din impozitul pe profit pentru ,,Dăruieşte viaţă.”
,,Da, companiile pot să facă acest lucru fără să le coste nimic. Ba da, două minute din viaţă cât să completeze online contractul de sponsorizare. (...) Cu acest contract ei îşi deduc când plătesc următorul impozit suma pe care au achitat-o prin sponsorizare la Dăruieşte viaţă. Din 2004 este 20% din impozitul pe profit. Şi persoanele fizice acum în decembrie pot să intre pe daruiesteviaţa.ro unde găsesc cadouri cu rost. ”
Oana Gheorghiu: ,, Spitalul din Piatra Neamţ are nevoie de o terapie intensivă”
Cât despre bucuria venirii sărbătorilor, Oana şi Carmen, fondatoarele ,,Dăruieşte viaţă”, susţin că cea mai mare bucurie ar fi să se strângă banii necesari pentru a-i ajuta pe cei care au cu adevărat nevoie.
Invitatele lui Vlad Craioveanu au învăţat că nu este suficient doar să visezi. Lucrurile se îndeplinesc atunci când le pui în mişcare, când munceşti cu adevărat pentru ceea ce-şi doreşti.
Pentru Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu povestea continuă şi vorbesc deja despre un nou proiect: o nouă terapie intensivă la spitalul de la Piatra Neamţ.
,,Avem deja proiectul de la Piatra Neamţ. Piatra Neamţ are nevoie de o terapie intensivă şi pentru că nu se va putea face rapid în spital,va trebui construită una facută de noi în afara spitalului, care poate fi folosită 5 ani, poate şi 10 ani, dacă este bine întreţinută. Aşa că, 8826 cu mesajul Neamţ şi companiile din zona Moldovei. Împreună pentru Moldova, acesta este sloganul nostru pentru acest spital”, susţine Oana Gheorghiu.
Pe cine ar invita Carmen Uscatu la masa de Crăciun
,,Aş lua două persoane. Aş aduce un copil şi părintele lui care care poate s-a tratat, într-un spital, într-o secţie de oncologie şi un ministru sau pe primarul oraşului respectiv. Cred că trebuie să fim cu picioarele pe pământ atunci când ajungem într-o funcţie importantă şi să ne uităm pentru cine muncim.”
O. Gheorghiu: ,,Să inventariem sistemul acesta, cu bune, cu rele…”
Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu cunosc poate mai bine decât oricine hibele şi carenţele din sistemul medical românesc, unde multe idei rămân blocate în birocraţie şi incompetenţă.
Tocmai de aceea, Oana Gheorghiu îţi dezvăluie ce aşteptări are de la noul ministrul al Sănătăţii, oricare va fi el.
,,Avem liste lungi cu ceea ce ar trebui să facă. În primul rând, trebuie să ne spună adevărul, pentru că de foarte mulţi ani noi ne prefacem că spunem adevărul. Trebuie să ştim de unde pornim. Să inventariem sistemul asta, cu bune, cu rele. Este nevoie pentru noi, pentru pacienţi, pentru personalul medical. Am vorbim zilele cu un medic care ne-a spus că personalul medical din zona Covid este epuizat, este terminat, este fără resurse. Trebuie găsită o soluţie prin care oamenii acestia sa fie ajutaţi. (…) Ministrul care vine are foarte multe lucruri de făcut. Trebuie să ne oprim sa cârpim şi trebuie să începem să facem lucrurile bine.”
La rândul său, Oana Uscatu îţi spune cum crede că va fi, de acum înainte, colaborarea cu Primăria Capitalei, respectiv cu noul primar, Nicuşor Dan.
,,Nu este suficient să se schimbe omul din capul unei structuri, este nevoie să se schimbe acolo şi mentalitatea şi abordarea. Lucrurile se schimbă dacă fiecare pune osul la schimbare.”
Tragedia de la Piatra Neamţ. Tragedia de Colectiv. Cea de la Maternitatea Giuleşti. Câte vieţi mai trebuie să fie sacrificate în România pe altarul incompetenţei?
,,Multe vieţi mai trebuie sacrificate. Dacă mergem pe cârpeli, aşa va fi. Gândiţi-vă că toate spitalele astea sunt foarte vechi. Viitorul Guvern şi viitorul ministru sper ca vor sta 4 ani. Pentru că dacă se schimbă mereu nu are ce să facă... (...) Trebuie să aibă timp. Trebuie să ajungem să avem un pact pe sănătate. Toată lumea să înţeleagă că nu mai putem face lucrurile de mântuială.”
Tenismena Ana Bogdan, despre muncă, emoţie şi performanţă
Şi de la emoţie şi viaţă, trecem la o altă poveste care poate inspira copiii şi tineri, cea a tenismenei Ana Bogdan. Originară din Sinaia, Ana îţi spune câtă muncă se ascunde în spatele performanţei, dar şi cât de greu este să te menţii mereu printre cei mai buni.Tenismena îţi vorbeşte şi despre cât de mult i-a schimbat obiceiurile sportive pandemia, dar şi ce proiecte are pentru noul an.
A.Bogdan: ,,Tata nu a ţipat niciodată la mine !”
Ana Bogdan îţi povesteşte cum a început povestea ei cu tenisul, dar şi cât de important a fost faptul că l-a avut antrenor chiar pe tatăl ei.
,,De când eram mică, părinţii mei m-au dus la mai multe sporturi. Baschet, schi, dans modern. Într-un an în care nu prea aveam zapadă, tatal meu a decis că pot începe serios să joc tenis şi de acolo a început toată povestea. (…) A fost un lucru extraordinar de frumos să îl am antrenor pe tatăl meu.Tata nu a ţipat niciodată la mine. A fost şi o provocare să mă suporte 13 ani pentru că atât m-am antrenat cu el.”
A.Bogdan: ,,Nu m-am lăsat niciodată intimidată de adversară!”
Ana Bogdan mărturiseşte faptul că totul pleacă de la pregătirea fizică care îţi dă rezistenţă la fiecare meci. Susţine însă că, pe teren, marea bătălie o dai în primul rând cu tine.
,,Nu m-am lăsat niciodată intimidată de adversară. În primul rând, bătălia este între ceea ce simţi tu, între gândurile tale, fricile tale.”
Sportiva ne dezvăluie care este ritualul pe care îl are înainte de fiecare meci.
,,Îmi place chiar în seara dinaintea meciului să mă concentrez la ceea va fi a doua zi şi să programez. Urmăresc filmuleţele cu adversara şi încerc să-mi şi notez unele lucruri.”
Ce aşteaptă Ana Bogdan de la anul 2021?
Tenismena susţine că publicul – în special în momentele în care îşi aude numele strigat din tribune – îi dă cel mai frumos sentiment şi o face să simtă că totul este posibil.
Mărturiseşte că 2018 a fost anul în care a urcat cel mai mult în clasament, pe locul 59. Cea mai mare provocare a carierei sale rămâne cea din 2019, atunci când timp de mai multe luni nu a mai câştigat niciun meci. Ce-şi doreşte Ana Bogdan de la 2021?
,,Îmi doresc ca anul 2020 să se termine cu bine, cum a şi început de altfel. Pentru 2021, sper să nu am parte de nicio accidentare, să fiu sănătoasă şi să pot să-mi fac treaba, aşa cum îmi doresc să muncesc în fiecare zi pe teren.”
Tenismena Ana Bogdan, despre cum şi-ar dori să ajute de Crăciun
Invitata lui Vlad Craioveanu ne-a spus şi cum îşi va petrece ziua de Crăciun, dar şi ce şi-ar dori să facă pentru o persoană care nu-şi poate permite să petreacă Crăciunul aşa cum şi-ar dori sau cum ar merita.
,,Voi fi alături de părinţii mei şi de prietenul meu, Simone (n.r. – pilotul de raliu Simone Tempestini). Mi-aş dori, chiar dacă nu aş putea să am pe cineva în plus la masă în ziua de Crăciun, să pot să ofer cuiva care nu-şi permite să aibă de Crăciun tot ceea ce-şi doreşte, să pot să îl ajut, să îi ofer asta”, conchide jucătoarea de tenis.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: „Ochii pe mine!,” cu Vlad Craioveanu. Invitate la Aleph News – Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoare „Dăruieşte Viaţă” şi tenismena Ana Bogdan
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate