Octavian Ursulescu: Cornel Fugaru era afectat de marginalizarea compozitorilor valoroşi

Octavian Ursulescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că este dureros că despre marii artişti lumea se interesează abia atunci când mor, Cornel Fugaru fiind afectat de marginalizarea compozitorilor valoroşi de muzică uşoară.

Urmărește
535 afișări
Imaginea articolului Octavian Ursulescu: Cornel Fugaru era afectat de marginalizarea compozitorilor valoroşi

Octavian Ursulescu: Cornel Fugaru era afectat de marginalizarea compozitorilor valoroşi (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Este dureros că despre marii artişti lumea se interesează abia când mor. Cornel Fugaru a fost până astăzi în mijlocul nostru, colegul nostru, compozitorul nostru, cântăreţul nostru şi n-am profitat deloc de el în sensul frumos al cuvântului «profitat». Nu învăţăm nimic de fiecare dată. El avea doar 70 de ani şi avea o vitalitate de om de 50 de ani, însă avem compozitori - colegii săi de breaslă de mare calibru care au, iată, 90 de ani - Temistocle Popa şi Camelia Dăscălescu, 83 de ani - Paul Hurmuzescu, pentru a da doar câteva exemple. Haideţi să profităm de experienţa lor, de aura de legendă, să ne bucurăm de amintirile lor fabuloase", a spus Octavian Ursulescu.

Potrivit lui Octavian Ursulescu, Cornel Fugaru era nemulţumit de marginalizarea artiştilor valoroşi. "În fiecare discuţie cu Bebe Fugaru, el sublinia amărăciunea aceasta ce-l roade pentru marginalizarea agresivă a compozitorilor valoroşi de muzică uşoară. A suferit foarte mult pentru asta, sunt sigur că asta i-a grăbit sfârşitul, aşa cum a suferit cumplit când, acum câţiva ani, Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii «Steaua de Aur» a fost desfiinţat de politicieni abuzivi, care n-au găsit fonduri pentru o manifestare ce primise de trei ori titlul de cel mai bun festival muzical din lume", a spus Cornel Fugaru.

Ursulescu a mai spus că Festivalul "Steaua de Aur" a fost creat de Cornel Fugaru împreună cu soţia lui, Mirela Voiculescu Fugaru. "Ei au condus acest festival împreună cu Anton Şuteu, bunul lor prieten, care a murit anul trecut. Aceasta a fost, cred, cea de-a treia mare lovitură pentru Cornel Fugaru", a mai spus Octavian Ursulescu.

Compozitorul Cornel Fugaru a murit miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internat din cauza unei maladii cronice grave, potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici