Omul de afaceri Igor Kolomoiski cumpără 49% din acţiunile operaţiunilor din Ucraina ale CME

Omul de afaceri ucrainean Igor Kolomoiski va prelua 49% din acţiunile operaţiunilor ucrainene ale Central European Media Enterprises (CME), în schimbul unei investiţii de 100 milioane de dolari şi integrării unui post de televiziune în Studio 1+1 Group, controlat de CME.

Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Igor Kolomoiski cumpără 49% din acţiunile operaţiunilor din Ucraina ale CME

Omul de afaceri Igor Kolomoiski

CME a anunţat, vineri, că Igor Kolomoiski, acţionar şi director în cadrul CME, va cumpăra 49% din acţiunile subsidiarei din Ucraina, după o infuzie de capital de 100 milioane de dolari şi cedarea tuturor acţiunilor postului de televiziune TET TV către Studio 1+1 Group, deţinut de CME.

Tranzacţia ar urma să fie încheiată până la sfârşitul trimestrului al treilea din acest an şi depinde de avizele autorităţilor abilitate, se arată într-un comunicat al CME, transmis vineri.

Fondurile de 100 milioane de dolari obţinute în urma operaţiunii vor fi utilizate pentru finanţarea activităţilor Studio 1+1, Kino şi TET. Integrarea TET TV în operaţiunile din Ucraina consolidează strategia CME pe această piaţă, bazată pe mai multe canale TV.

Potrivit acordului, CME are opţiunea de a vinde cele 51% din acţiuni pe care le deţine la operaţiunile din Ucraina, către Kolomoiski, pentru 300 milioane de dolari. Compania poate exercita această opţiune timp de 12 luni de la finalizarea tranzacţiei.

Preşedintele şi directorul operaţional executiv al CME, Adrian Sârbu, s-a arătat mulţumit de parteneriatul cu omul de afaceri ucrainean şi a apreciat că piaţa din Ucraina are un potenţial ridicat de creştere.

"Sunt foarte mulţumit de parteneriatul nostru extins cu Igor Kolomoiski, care ne va permite să continuăm dezvoltarea operaţiunilor din Ucraina şi ne va creşte lichiditatea. Lucrez cu Igor din 2007 şi îi respect cunoaşterea profundă a Ucrainei. Această investiţie confirmă viziunea noastră că Ucraina va fi, pe viitor, un puternic motor de creştere pentru CME", afirmă Sârbu în comunicat.

La rândul său, Kolomoiski, director în CME, a previzionat că operaţiunile din Ucraina ale CME vor deveni din ce în ce mai importante pentru companie, odată cu relansarea economică.

"CME este unul dintre cei mai puternici şi respectaţi operatori de televiziune din Europa. Sunt mulţumit că particip la extinderea şi dezvoltarea viitoare a Studio 1+1 Group. Odată ce economia ucraineană va reveni pe creştere, operaţiunile noastre combinate sunt poziţionate pentru a deveni afacerea cu cea mai rapidă creştere în portofoliul CME", a afirmat omul de afaceri.

Postul TET TV este prezent în Ucraina din 1994 şi are o acoperire tehnică de circa 92%. În primul trimestru, televiziunea a înregistrat o cotă medie de audienţă de circa 2% în intervalul de vârstă 18-54 de ani. TET TV deţine o licenţă de emitere prin satelit, opt licenţe de emitere terestră şi două licenţe radio. Potrivit rezultatelor financiare neauditate furnizate de conducerea TET TV, postul a avut anul trecut venituri de circa 12 milioane de dolari.

Grupul CME operează mari reţele de televiziune în şase state din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie totală de 97 milioane de persoane.

Posturile de televiziune ale companiei sunt localizate în Bulgaria (TV2 şi Ring TV) Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport), România (PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV), Slovacia (Markíza, Nova Sport), Slovenia (POP TV şi Kanal A) şi Ucraina ( Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino).

CME este listată la bursa electronică Nasdaq, din Statele Unite, precum şi la Bursa de Valori de la Praga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici