Operă de Francis Bacon, vândută la preţul record de 13,7 milioane de euro

Un tablou de Francis Bacon, "Seated Woman" (Portrait of Muriel Belcher), a fost vândut pentru preţul record de 13,7 milioane de euro, aceasta devenind, totodată, şi cea mai scumpă operă de artă vândută la o licitaţie la Paris din 1989 până în prezent, potrivit Sotheby's.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Operă de Francis Bacon, vândută la preţul record de 13,7 milioane de euro

Operă de Francis Bacon, vândută la preţul record de 13,7 milioane de euro

Tabloul în ulei, datând din 1961, evaluat la o sumă cuprinsă între 7,5 şi 10 milioane de euro, este cea mai scumpă operă de artă vândută la Paris de la "Les Noces de Pierrette", de Pablo Picasso, cumpărată pentru suma de 300 de milioane de franci francezi (45 de milioane de euro) în 1989.

"Seated Woman" (Portrait of Muriel Belcher), care a aparţinut unei colecţionare americane şi a fost cumpărat de o persoană anonimă, este portretul unei femei aşezate pe un fotoliu distrus. Muriel Belcher, confidentă şi prietenă a artistului englez, a fost una dintre modelele preferate ale lui Bacon.

Fosta proprietară a anunţat că suma obţinută în urma vânzării tabloului va fi donată unei fundaţii care sprijină cauza femeilor în lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici