- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (01.09.2014, 18:18)
- Florentina Dragu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Operatorii telecom vor reguli mai stricte în UE pentru companii ca Facebook şi Google
Companiile de telecomunicaţii cer relaxarea legislaţiei europene în privinţa traficului de date pe internet, acuzând UE că se concentrează prea mult pe norme care limitează activitatea operatorilor de telefonie şi prea puţin pe măsuri care să reducă dominaţia unor giganţi ca Facebook sau Google.
Urmărește
175 afișări
Operatorii telecom vor reguli mai stricte în UE pentru companii ca Facebook şi Google (Imagine: Shutterstock)
Operatorii de telefonie contestă propunerile companiilor de internet pentru instituirea unei aşa-numite "neutralităţi a internetului", susţinând ca măsura ar afecta afacerile şi ar descuraja lansarea de noi produse şi tehnologii, precum maşinile fără şoferi.
"Neutralitatea internetului a fost inventată de persoane care de fapt nu vor neutralitate. Tot ceea ce vrem noi este un mediu egal pentru toţi cei care activează în acest sector", a declarat CEO-ul companiei spaniole Telefonica, Cesar Alierta, citat de Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Companiile de internet promovează introducerea unor reguli mai stricte care să protejeze traficul de date, Google şi Facebook alăturându-se în luna mai celor peste 100 de companii de servicii online care au cerut autorităţilor americane să ia măsuri pentru sprijinirea sectorului împotriva operatorilor de telefonie care discriminează în privinţa traficului de date.
Pe de altă parte, furnizorii de servicii de telecomunicaţii susţin că dominaţia companiilor de internet s-a extins prea mult, iar autorităţile de reglementare nu fac nimic pentru a limita controlul acestora asupra aplicaţiilor folosite de către consumatori.
"Autorităţile sunt fixate pe ideea ca operatorii de telefonie să nu aibă o cotă de piaţă mai mare de 40% în ţări ca Irlanda, dar nu sunt deloc ingrijorate că o companie renumită deţine 90% din piaţa de motoare de căutare", a spus luni Alierta, la o conferinţa în domeniul tehnologiei în Spania.
Preşedintele Vodafone Group, Vittorio Colao, a declarat la rândul lui că propunerile companiilor de internet ar presupune tratarea în mod egal a datelor transmise prin reţelele operatorilor de telecomunicaţii, ceea ce ar afecta dezvoltarea de noi servicii şi aplicaţii.
"Maşinile fără şoferi sau serviciile de sănătate au nevoie de acces la internet în bandă largă şi de viteză crescută," a spus Colao.
Mai mult, operatorii de telefonie europeni ar trebui să fie lăsaţi să fuzioneze şi să creeze companii mai mari, având în vedere că piaţa din Europa este marcată de o competiţie acerbă care afectează profiturile, a adăugat el.
Colao a dat ca exemplu pieţele de telefonie din Germania şi Irlanda, unde autorităţile au impus companiilor să permită accesul altor operatori la propriile reţele pentru a asigura servicii competitive, declarând că aceste cerinţe vor împiedica redresarea sectorului telecom.
"Trebuie să permitem consolidarea afacerilor şi crearea unor companii mai mari în Europa. Consolidarea este un lucru pozitiv", a spus el.
Comisia Europeană a prezentat anul trecut un pachet de reforme în domeniul telefoniei, menit să unifice reţelele companiilor prin renunţarea la tarifele de roaming, uniformizarea licitaţiilor pentru utilizarea spectrului şi stabilirea aşa-numitelor "recomandări de neutralitate".
Propunerile au fost apoi amendate de Parlamentul European, operatorii de telefonie considerând că modificările aduse sunt prea puţin rezonabile.
"Regulile sunt prea restrictive şi ar afecta semnificativ funcţionarea serviciilor de internet mobil în Europa. Vor fi afectaţi atât consumatorii, cât şi industria în ansamblul ei", a spus Markus Reinisch, directorul de strategie al Vodafone.
Pachetul de reforme urmează să fie analizat de Consiliul European, care va redacta şi o nouă versiune a proiectului legislativ până în octombrie, când va avea loc următoarea ediţie a summitului din domeniul digital. Cele trei versiuni vor fi apoi analizate şi incluse întrun proiect final de lege, care va fi supus aprobării Consiliului.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe