- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.04.2011, 15:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Orchestra Academiei Santa Cecilia concertează la Festivalul Enescu sub bagheta lui Antonio Pappano
Orchestra Academiei Santa Cecilia, inclusă în topul celor mai bune 10 orchestre din lume de revista Classic FM, va susţine un concert la Festivalul Internaţional "George Enescu" (1 - 25 septembrie), sub bagheta lui Antonio Pappano, informează organizatorii evenimentului.
Urmărește
16 afișări
După succesul reputat pe mari scene ale lumii, Orchestra Academiei Santa Cecilia condusă de Antonio Pappano va concerta în fața publicului român în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu", pe 21 şi respectiv 22 septembrie 2011, în cadrul seriei "Mari orchestre ale lumii".
Concertul uneia dintre "cele mai bune 10 orchestre din lume", cum a fost desemnată de revista Classic FM, va cuprinde lucrări de Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, George Enescu, Serghei Rachmaninov şi Nikolai Rimsky- Korsakov. Soliştii concertelor vor fi Hélène Grimaud şi Denis Matsuev.
Aplaudată în acest an la Manchester, Birmingham, Luxembuorg, Atena şi Roma, după magistralul succes obținut în aprilie la Scala di Milano, Orchestra di Accademia di Santa Cecilia va veni în România cu grandoarea şi vivacitatea apreciată şi ovaționată de selectul şi intransigentul auditoriu milanez.
Concertul care a avut loc la Scala di Milano a fost surprins până în cele mai profunde modulații ale notelor muzicale de presa italiană ( Il Giorno şi Corriere della Sera ) fiind apreciat ca un regal al muzicii clasice: "Pentru viitor, Pappano la Scala este cea mai inteligentă și rațională ipoteză, datorită carismei, anvergurii repertoriului, versatilității, experienței şi maturității sale excepționale".
În calitatea sa de director onorific, Leonard Bernstein a fost unul dintre artiştii de renume care şi-a pus amprenta asupra evoluției orchestrei din Roma, Antonio Pappano fiind un demn şi apreciat urmaş al acestuia.
Măiestria dirijorului şi a soliştilor, precum şi omogenitatea şi stilul inconfundabil al acestei orchestre (The Independent), care le-au adus în 2010 două premii ale galei Gramophone, vor putea fi apreciate şi de publicul participant la cele două concerte din cadrul Festivalului Internațional "George Enescu".
Programul complet al seriei de concerte "Mari orchestre ale lumii" şi al celorlalte secţiuni ale Festivalului Internaţional "George Enescu", ediţia a XX-a, ce va avea loc între 1 şi 25 septembrie, poate fi consultat pe site-ul oficial al evenimentului www.festivalenescu.ro.
Abonamentele pentru accesul la spectacolele Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" 2011 au fost puse în vânzare pe 15 martie, în timp ce biletele individuale vor putea fi achiziţionate din 15 mai.
Festivalul "George Enescu", aflat la cea de-a XX-a ediţie, este coordonat de Artexim, societate din subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, sub direcţia lui Mihai Constantinescu, în timp ce preşedintele şi directorul artistic al evenimentului este Ioan Holender, care, din 1992 şi până în vara anului 2010, a condus Opera din Viena. La organizarea festivalului contribuie şi Primăria Municipiului Bucureşti, Institutul Cultural Român, Societarea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune.
Festivalul "George Enescu", ce are loc o dată la doi ani, a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe