- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.07.2015, 14:15)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oscar 2016: 14 pelicule concurează pentru propunerea României la categoria "cel mai bun film străin"
"Aferim!", "De ce eu?" şi "Comoara" se numără printre cele 14 lungmetraje înscrise în cursa pentru a deveni propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film străin" a premiilor Oscar 2016, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii CNC.
Urmărește
768 afișări
Oscar 2016: 14 pelicule concurează pentru propunerea României la categoria "cel mai bun film străin"
"Cel ales", de Cristian Comeagă, "Quod Erat demonstrandum", de Andrei Gruzsniczki, "Poarta albă", de Nicolae Mărgineanu, "Ana", de Alexa Visarion, "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, "Aferim!", de Radu Jude, "Live", de Vlad Păunescu, "Comoara", de Corneliu Porumboiu, "Carmen", de Doru Niţescu, "Doar cu buletinul la Paris", de Şerban Marinescu, "Terapie pentru crimă", de Cristian Vasilescu, "Cuscrii", de Radu Potcoavă, "Alt Love Building", de Iulia Rugină, şi "Fata cu ochii verzi", de Mihai Mihăiescu, sunt producţiile care au intrat în cursa pentru a deveni propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film străin" la ediţia din 2016 a premiilor Oscar, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Potrivit regulamentului Academiei de film americane, care acordă premiile Oscar, producţiile eligibile la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină" trebuie să fie lungmetraje produse în afara Statelor Unite ale Americii, cu un dialog preponderent într-o altă limbă decât engleza. Pentru anul viitor, sunt considerate eligibile filmele lansate în ţara de origine nu mai devreme de 1 octombrie 2014 şi nu mai târziu de 30 septembrie 2015. De asemenea, filmele eligibile trebuie să fi rulat cel puţin şapte zile consecutiv într-un cinematograf din ţara de origine şi să aducă încasări producătorului şi distribuitorului.
Propunerile ţărilor trebuie să fie primite de Academia de film americană până la data de 1 octombrie a anului în curs. Fiecare ţară poate avea o singură propunere.
Fiecare ţară poate propune o producţie proprie pentru această distincţie, iar, dintre zecile de propuneri, este alcătuită mai întâi o listă scurtă de nouă pelicule, dintre care sunt apoi desemnate cele cinci nominalizări.
Drama poloneză "Ida", de Pawel Pawlikowski, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin la ediţia din 2015 a acestor prestigioase premii.
Anul trecut, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film străin a fost pelicula "Câinele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu.
Nominalizările pentru cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 14 ianuarie 2016, iar gala de decernare a prestigioaselor trofee va avea loc pe 28 februarie.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe