"Painter of Silence", de Georgina Harding, un roman despre anii '50 în România, lansat la ICR Londra

Cartea "Painter of Silence" a scriitoarei britanice Georgina Harding, despre dramaticii ani '50 în România, nominalizat la Orange Prize 2012, a fost lansată marţi la Institutul Cultural Român (ICR) de la Londra, informează un comunicat.

Urmărește
223 afișări
Imaginea articolului "Painter of Silence", de Georgina Harding, un roman despre anii '50 în România, lansat la ICR Londra

"Painter of Silence", de Georgina Harding, un roman despre anii '50 în România, lansat la ICR Londra (Imagine: Irina Prisacariu/Mediafax Foto)

Proaspăt lansat de prestigioasa editură Bloomsbury, romanul a fost nominalizat la Orange Prize 2012, unul dintre cele mai importante premii literare britanice.

Romanul se regăseşte pe lista lungă pentru acest premiu dedicat literaturii feminine britanice, printre 20 de volume, lista scurtă urmând a fi anunţată pe 17 aprilie. Premiul Orange 2012 va fi decernat pe 30 mai.

Cartea este povestea unei prietenii emoţionante şi originale, construită pe fundalul celui de-al Doilea Război Mondial. Romanul este construit în jurul lui Augustin, un surdomut găsit pe treptele unui spital, într-un sat din Moldova, care începe să deseneze pentru a îşi povesti viaţa. Singura care îi înţelege desenele este Safta, o tânără infirmieră şi veche cunoştinţă.

Prin imagini care construiesc o viziune extraordinară, Augustin spune povestea unui ţinut al contrastelor, zdruncinat de război, marcat de înfrângeri şi salvat prin speranţă.

Pictural, sobru şi intens, "Painter of Silence" se bucură din plin de aprecierea criticilor: stilul Georginei Harding a fost comparat cu cel al lui Anne Michaels, Michael Ondaatje şi Sandor Marai.

Georgina Harding este autoarea romanului "The Solitude of Thomas Cave" (Bloomsbury, 2007) şi a două lucrări de non-ficţiune - "Tranquebar: A Season in South India" şi "In Another Europe". "The Spy Game", cel de-al doilea roman al său (Bloomsbury, 2009), a fost nominalizat la Encore Award 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici