- Home
- Cultură-Media
- ISLAMABAD, (27.05.2010, 09:54)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pakistanul redeschide accesul la YouTube
Pakistanul a ridicat miercuri intedicţia de acces la YouTube, pe care a introdus-o pentru a denunţa conţinutul site-ului considerat "blasfemator".
Urmărește
35 afișări
Pakistanul redeschide accesul la YouTube (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Site-ul "YouTube a fost deblocat, dar link-urile către conţinuturile considerate blasfematoare rămân inaccesibile în Pakistan", a declarat un oficial din din cadrul Autorităţii Pakistaneze pentru Telecomunicaţii (PTA), Khurram Mehram.
Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Rehman Malik, anunţa că Islamabadul va restabili în zilele următoare accesul la site-urile Facebook şi YouTube, blocate de patru zile, dar nu şi la paginile cu conţinut considerat "blasfemator".
PTA a blocat, de asemenea, accesul la Wikipedia, săptămâna trecută, subliniind că acolo pot fi accesate tot mai multe conţinuturi considerate "profanatoare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Am discutat despre acestă problemă astăzi, în cadrul unei şedinţe de Guvern. Le-am spus colegilor mei că blocarea acestor site-uri nu este un lucru bun", a declarat Malik. "Le-am spus că doar anumite pagini care conţin elemente blasfematoare ar trebui să fie blocate, şi nu întregul site", a subliniat el.
PTA a subliniat că va ridica interdicţiile de acces la aceste site-uri şi pagini de Internet, dar la "ordinul" Guvernului.
Un concurs de desene despre profetul islamului, Mahomed, lansat de un utilizator occidental pe Facebook, a provocat manifestaţii ostile faţă de această reţea de socializare online în mai multe oraşe din Pakistan, Guvernul luând hotărârea să blocheze accesul la această reţea, dar şi la YouTube.
Guvernul a "condamnat cu fermitate", într-un comunicat, difuzarea de desene reprezentându-l pe profetul Mahomed şi a ordonat ca asemenea conţinuturi să nu poată fi accesibile prin Internet, în Pakistan.
Islamul interzice în mod strict reprezentarea sau desenarea în orice fel a lui Mahomed.
Pagina de Facebook care găzduia desenele controversate a dispărut vineri din reţeaua de socializare, fiind suprimată de autorul acesteia. "Facebook nu a luat nicio măsură împotriva acestei pagini", a dat asigurări site-ul californian.
Câteva mii de pakistanezi au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de acest concurs.
Acest caz nu a luat, însă, amploarea celui privind publicarea caricaturilor înfăţişându-l pe Mahomed de către un cotidian danez, iar ulterior de către alte publicaţii europene, în 2006, care a provocat manifestaţii de masă în lumea musulmană.
Autorităţile din Pakistan au mai blocat anterior, în februarie 2008, YouTube, din cauza unor proteste similare împotriva unor desene înfăţişându-l pe profetul islamului.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10