Pamuk, cel mai căutat autor la Bookfest

"Zăpada" lui Orhan Pamuk concurează pentru titlul de cea mai bine vândută carte de la Bookfest (4-8 iunie), cu cele 2.000 de exemplare achiziţionate de vizitatorii târgului, în timp ce editurile Polirom şi Humanitas raportează cele mai mari vânzări în cadrul evenimentului, de câte 400.000 de lei.

Urmărește
60 afișări
Imaginea articolului Pamuk, cel mai căutat autor la Bookfest

Pamuk, cel mai căutat autor la Bookfest (Imagine: Mediafax Foto)

În cifre, Târgul de Carte Bookfest, desfăşurat între 4 şi 8 iunie, la Romexpo, a însemnat multe cărţi vândute de edituri, Polirom şi Humanitas conducând topul celor mai mari încasări din vânzările de carte, cu câte 400.000 de lei.

Astfel, reprezentanţii Polirom au declarat pentru MEDIAFAX că la Bookfest 2008, editura a realizat încasări de aproximativ 400.000 de lei, cea mai vândută carte de ficţiune fiind "Versetele satanice" de Salman Rushdie. Vizitatorii Bookfest au cumpărat circa 400 de exemplare din controversatul volum.

Topul celor mai vândute cărţi de ficţiune Polirom continuă cu: "Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri" de Ernest Hemingway şi "Povestiri africane" de Doris Lessing, şi "Soţ şi soţie", al autoarei israeliene Zeruya Shalev. Volumele de Hemingway şi Shalev au fost lansate de Polirom în cadrul unor evenimente organizate în cadrul Bookfest.

Cele mai vândute cărţi româneşti ale editurii Polirom la Bookfest au fost "Iluziile literaturii române" de Eugen Negrici, "Asediul Vienei" de Horia Ursu şi "Centura de castitate" de Nichita Danilov, în timp ce în topul celor mai vândute romane ale unor autori români se înscriu: "Un om norocos" de Octavian Paler, "Băiuţeii" de Filip şi Matei Florian şi "Sunt o babă comunistă!" de Dan Lungu.

Totodată, foarte apreciate de public au fost şi trei cărţi de non-ficţiune publicate de Polirom: "Întotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Românie modernă (2005-2007)" de Mihai-Răzvan Ungureanu, "Mărturie şi document" de Constantin Ticu Dumitrescu şi "Mitologii subiective" de Octavian Paler.

Cu vânzări mari, de 400.000 de lei, în cadrul Bookfest 2008 se poate lăuda şi grupul Humanitas. Potrivit editurii, cea mai vândută carte propusă de Humanitas la târg - 658 exemplare - este "Poveşti de dragoste la prima vedere" de Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu şi Ioana Pârvulescu.

Topul celor mai vândute volume ale editurii Humanitas la Bookfest continuă cu cărţile "Cu inima smulsă din piept" de Radu Paraschivescu - 421 de exemplare şi "Dansatoarea din Izu" de Yasunari Kawabata - 378 de exemplare.

Cel mai vândut audiobook al Humanitas Multimedia a fost primul din seria "Înapoi la argument", care conţine dezbaterea dintre Andrei Pleşu şi Horia-Roman Patapievici, pe tema "Avem o viaţă! Ce facem cu ea?". În cadrul seriei "Înapoi la argument", realizată de Humanitas în parteneriat cu TVR Cultural, vor fi editate zece audiobook-uri cu câteva dintre cele mai interesante ediţii ale emisiunii cu acelaşi nume, al cărei moderator este Horia-Roman Patapievici.

Dacă Humanitas şi Polirom au raportat cele mai mari încasări din vânzările de carte la Bookfest, editura Curtea Veche, controlată de Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România (AER) - organizatorul Bookfest - se poate lăuda cu, probabil, cel mai vândut volum din cadrul târgului de carte, "Zăpada" de Orhan Pamuk.

Cea de-a treia ediţie a Bookfest, care s-a desfăşurat în perioada 4-8 iunie, la Romexpo, a avut circa 40.000 de vizitatori, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Juncu, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România (AER), organizatorul evenimentului.

Potrivit lui Cristian Juncu, cifra este aproximativă şi nu include şi numărul participanţilor la Bookfest, care nu au cumpărat bilet de intrare, respectiv reprezentanţii editurilor, scriitorii care şi-au lansat cărţile, invitaţii la evenimente, jurnalişti etc.

"40.000 de persoane este o cifră acoperitoare. Numărul celor care nu şi-au cumpărat bilet se ridică la 1.000-2.000 de persoane", a mai spus Juncu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici