Parada baloanelor cu aer cald, programată între 27 şi 29 septembrie, în Mureş

A 18-a paradă a baloanelor cu aer cald este programată între 27 şi 29 septembrie la Mătrici, în judeţul Mureş.

Urmărește
200 afișări
Imaginea articolului Parada baloanelor cu aer cald, programată între 27 şi 29 septembrie, în Mureş

Sursa foto: Facebook / Transylvania Hot Air Balloon

Potrivit organizatorilor, atracţia principală a evenimentului este, desigur, zborul cu baloanele cu aer cald, pentru care doritorii au la dispoziţie două opţiuni: zbor liber şi zbor ancorat.

„Zborul cu balonul cu aer cald depinde în totalitate de condiţiile meteorologice. Vântul, temperatura şi umiditatea joacă un rol esenţial în siguranţa decolării, iar condiţiile se pot schimba de la un moment la altul. Condiţiile pentru o decolare reuşită presupun un vânt uşor, care ajută la controlul balonului, dar nu compromite stabilitatea acestuia, o temperatură moderată şi umiditate scăzută, care asigură funcţionarea corespunzătoare a balonului cu aer cald. Pe lângă acestea, este importantă şi capacitatea de încărcare a balonului, deoarece fiecare balon poate zbura doar până la o greutate specifică. De aceea este necesară înregistrarea prealabilă şi planificarea exactă a programului zborurilor”, transmit organizatorii.

Festivalul cuprinde însă o varietate de activităţi şi divertisment pentru toate vârstele

Sâmbătă, începând cu ora 12.00, Ansamblul Bekecs va prezenta dansuri tradiţionale, urmat la ora 14.00 de un spectacol interactiv de comedie cu Mister Nicu. La ora 16.00, Teatrul de Piatra va pune în scenă spectacolul muzical Kőleves (supă de piatră), inspirat dintr-o poveste de folclor bine cunoscută. Seara, iubitorii de muzică rock vor fi încântaţi de concertele live. Între 19.00 şi 20.15, formaţia Compact, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock din România, va urca pe scenă cu hituri precum „Fata din vis” şi „Cântec pentru prieteni”. Concertul special susţinut de Rudán Joe şi Varga Miklós, două legende ale rock-ului maghiar, va începe la ora 21.00.

Duminica, la ora 14.15, Krampusz (Kádár Zoltán János) va oferi un spectacol interactiv pentru copii, plin de veselie şi participare activă. Între 17.30 şi 18.30, formaţia Trupa Marili va oferi un program muzical special pentru familii, unde toţi pot dansa şi cânta împreună. La 18.30, pe scenă vor urca Mano & Gregor, una dintre primele formaţii de indie folk din România.

Evenimentul se va încheia la ora 20.00 cu concertul Slágerebbje, unde publicul se va putea bucura de hituri internaţionale cunoscute şi îndrăgite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici