- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (08.08.2013, 11:03)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pasagerii vor avea Internet broadband fără întreruperi în avion, chiar şi deasupra oceanelor
Liniile aeriene vor putea oferi în curând pasagerilor internet de mare viteză în timpul zborului, fără întreruperi, chiar şi deasupra oceanelor, datorită evoluţiei serviciilor prin satelit, iar companiile specializate promit că, odată cu scăderea costurilor, broadband-ul în avion va deveni gratis.
Urmărește
2842 afișări
Pasagerii vor avea Internet broadband fără întreruperi în avion, chiar şi deasupra oceanelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Conexiunile care asigură în prezent serviciile de internet în zbor, improvizate din servicii destinate telefoanelor mobile şi televiziunii DTH, vor fi înlocuite de semnale puternice, concentrate pe aeronave, transmise de sateliţi performanţi, potrivit Bloomberg.
Cererea semnificativă pentru servicii de internet de mare viteză în avion va genera suficiente afaceri pentru a facilita scăderea costurilor, astfel că broadband-ul în zbor va deveni într-un final gratis, potrivit directorilor executivi din industrie, contactaţi de Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În prezent, conexiunile la internet în avion oferă viteze scăzute de descărcare, sunt întrerupte de numeroase "zone moarte" şi nu satisfac pasagerii.
Grupul american ViaSat Inc. va lansa în septembrie serviciul de internet de mare viteză, prin satelit, pentru aeronave, care va fi disponibil iniţial pentru pasagerii JetBlue Airways. ViaSat promite fiecărui pasager o conexiune mai performantă în zbor decât viteza disponibilă în prezent pentru o întreagă aeronavă.
"Cu 10 ani în urmă, eram obişnuiţi să utilizăm dial-up (conexiune la internet prin linie telefonică - n.r.). Nimeni nu mai face asta acum. Aceeaşi evoluţie prin care am trecut în locuinţă va avea loc acum în aeronave", comentează pentru Bloomberg Tim Mahoney, directorul general al diviziei de tehnologie aerospaţială a grupului american Honeywell International, care oferă echipamente pentru sateliţi.
Sateliţii sunt acum capabili de aşa-numite "raze spot", care transmit un semnal concentrat, faţă de acoperirea de tip umbrelă asigurată de tehnologiile de transmisie TV. Astfel este asigurată suficientă viteză pentru a oferi un serviciu de calitate tuturor pasagerilor aflaţi într-un avion.
Grupul britanic Inmarsat intenţionează să lanseze până anul viitor trei sateliţi cu raze spot, iar Intelsat (Luxemburg) anticipează că primul satelit propriu va fi în spaţiu în 2015.
Directorul general al JetBlue, Dave Barger, a declarat recent că speră să poată oferi, până în 2015, servicii de internet broadband pentru toate zborurile operate.
Conexiunea la internet în aer este disponibilă în prezent pentru 40% dintre zborurile operate de companiile din SUA şi Canada, potrivit analiştilor. Rata de utilizare este foarte redusă, estimându-se că numai 5% dintre pasageri sunt dispuşi să plătească în plus pentru a accesa internetul în timpul călătoriilor.
JetBlue promite acces gratis la internet pe primele 30 de aeronave care vor fi echipate cu serviciul ViaSat, însă urmează să introducă o taxă suplimentară pentru pasagerii care doresc să acceseze conţinut mai intens, precum servicii video.
Odată cu răspândirea largă a noilor tehnologii şi creşterea ratei de utilizare, costurile suportate de către operatorii aerieni vor deveni comparabile cu un suc şi o pungă de alune per pasager, astfel că serviciul de internet broadband în zbor are şanse mari să devină gratis, anticipează executivii ViaSat.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe