Video Pastila de lectură: Scriitorul Ciprian Măceşaru recomandă „Vorba de acasă- eseuri, povestiri şi schiţe” de George Coşbuc

Urmărește
177 afișări

Ciprian Măceşaru recomandă ”Vorba de acasă- eseuri, povestiri şi schiţe” de George Coşbuc, de la Editura Vremea.

”Aici veţi găsi un Coşbuc nou. E o carte prin care vă puteţi împrieteni cu adevărat cu Coşbuc, care nu e doar autorul poeziilor pe care le învăţăm în şcoală sau traducătorul excepţional”.

Volumul a apărut în colecţia Mica Romă a editurii Vremea, în 2020. 

Ciprian Măceşaru recomandă ”Vorba de acasă- eseuri, povestiri şi schiţe” de George Coşbuc, de la Editura Vremea. ”Aici veţi găsi un Coşbuc nou. E o carte prin care vă puteţi împrieteni cu adevărat cu Coşbuc, care nu e doar autorul poeziilor pe care le învăţăm în şcoală sau traducătorul excepţional”, arată Ciprian Măceşaru.

Ciprian Măceşaru (n. 1976, Câmpina) este scriitor, muzician, ilustrator şi jurnalist cultural. Dintre cărţile sale amintim: Despre nerăbdarea de a fi răbdător. Dan C. Mihăilescu şi Ciprian Măceşaru în dialog epistolar (Editura Humanitas, 2014); Infrapaginal. Jurnal 2000-2018 (Editura Cartex, 2019); Trei sute de ceauşeşti liliputani (împreună cu Vladimir Tismăneanu şi Mihail Coşuleţu, Editura Humanitas, 2016); Şi se făcu întuneric (Editura Next Page, 2018); Trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta (Editura Cartea Românească, 2016); Alergătorul invizibil (Editura Paralela 45, 2019); Locul în care n-am ajuns niciodată (Editura Charmides, 2015); Numele meu este Bryan Ruiz (Editura Next Page, 2015); Super! Sunt un gândac! (Editura Humanitas, 2015, 2019)... A fost inclus în numeroase antologii: Cele mai frumoase poeme din 2010; Cele mai frumoase poeme din 2011; Cu faţa la perete; Blue Max Review (Irlanda); Poveşti pe două roţi; 1312 sirene. Proză românească din deceniul doi; #Rezist! Poezia; Tu, înainte de toate. O antologie a poeziei contemporane de dragoste; Testament. 400 de ani de poezie românească... I-au fost traduse poeme şi/sau povestiri în italiană, cehă, ebraică, idiş, engleză şi bulgară. Este fondatorul revistei culturale Accente din Bucureşti. A fost toboşarul formaţiilor Hotel Fetish şi Toulouse Lautrec. A scris libretul operei de cameră În trup, compoziţia Dianei Rotaru. Compozitoarea irlandeză Gráinne Mulvey a compus, pe versurile sale, lucrarea Don’t walk. Premii: Diploma de Excelenţă pentru Jurnalism European, acordată de EUROLINK – House of Europe, 2010; Premiul „Tânărul scriitor al anului 2013” pentru roman în manuscris, acordat de Filiala Bucureşti Proză a USR; Premiul ScurTiuk! 2014 acordat de revista Tiuk! pentru romanul Portbagaj; Premiul pentru proză – Zilele Rebreanu 2016.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici