- Home
- Cultură-Media
- SIBIU, (22.08.2007, 15:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patrimoniul Muzeului Civilizaţiei Transilvane "ASTRA", în pericol
Patrimoniul Muzeului Civilizaţiei Transilvane "ASTRA" este în pericol, după ce, în urma unei reorganizări a muzeelor sibiene, cinci colecţii au fost înghesuite în două săli care nu măsoară mai mult de 500 metri pătraţi.
Urmărește
1 afișare
Patrimoniul Muzeului Civilizaţiei Transilvane "ASTRA", în pericol
Potrivit directorului adjunct al Complexului Naţional Muzeal "ASTRA", Ion Olaru, această stare de improvizat şi înghesuială în care se găsesc în prezent colecţiile Muzeului Civilizaţiei Transilvane "ASTRA" contravine regulilor de conservare ştiinţifică a patrimoniului muzeal, putând duce la "degradări catastrofale" cu pierderi ale patrimoniului, din cauza, în primul rând, a imposibilităţii fizice de a controla starea de conservare a obiectelor şi a lua cele mai elementare măsuri de conservare activă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Din acest motiv, se impune luarea unor măsuri menite să pună la adăpost patrimoniul valoros care aparţine României şi culturii europene şi universale.
Potrivit muzeografilor sibieni, patrimoniul Muzeului Civilizaţiei Populare Transilvane "ASTRA" se compune din cinci colecţii tematice de o valoare etnografică inestimabilă din punct de vedere documentar, artistic, tehnic şi chiar istoric, atestând, prin creaţii de o rară frumuseţe şi valoare, geniul creator al poporului nostru.
Peste 400 de piese aparţinând acestor colecţii fac obiectul evaluării specialiştilor şi clasării conform criteriilor stabilite prin lege în categoria "TEZAUR" al Patrimoniului Cultural Naţional.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe