Patru timbre de colecţie, la 800 de ani de la prima atestare documentară a Cetăţii Timişoara

O emisiune de patru timbre speciale, care reprezintă cele mai importante monumente din Timişoara, a fost lansată, luni, de Romfilatelia, la Primăria Timişoara, pentru a celebra 800 de ani de la prima atestare documentară a Cetăţii Timişoarei.

Urmărește
361 afișări
Imaginea articolului Patru timbre de colecţie, la 800 de ani de la prima atestare documentară a Cetăţii Timişoara

Patru timbre de colecţie, la 800 de ani de la prima atestare documentară a Cetăţii Timişoara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patru tipuri de timbre poştale, reprezentând Domul din Piaţa Unirii (2,10 lei), Castelul Huniade (7,60) lei, Cetatea Timişoarei în 1602 (5 lei) şi Catedrala Mitropolitană (14,50 lei) au fost lansate, luni, la Primăria Timişoara.

Emisiunea de mărci poştale "Timişoara - 800 de ani de atestare documentară" va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară, dar şi de la oficiile poştale ale Poştei Române.

Potrivit directorului general al Romfilatelia, Cristina Popescu, au fost tipărite 80.680 de astfel de timbre.

Primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, la lansarea timbrelor, că acestea vor populariza imaginea Timişoarei în lumea filateliştilor români şi străini.

"Aceste timbre reprezintă o idee foarte bună, pentru că ele vor populariza imaginea Timişoarei în lumea filateliştilor, care este foarte largă. Bineînţeles, imaginea care se va propaga în tară se va propaga şi afară. Este un lucru frumos făcut într-un timp foarte scurt şi într-un moment potrivit, pentru că anul acesta se aniversează 800 de ani de la atestarea documentară vizând o cetate care era amplasată în această zonă", a spus Gheorghe Ciuhandu.

Seria de timbre a fost lansată cu ocazia împlinirii a 800 de ani de când Cetatea Timişoarei a fost atestată documentar pentru prima dată, în anul 1212.

Deşi prima atestare documentară a Timişoarei este controversată, fiind plasată de unii specialişti în 1212, iar de alţii, în 1266, autorităţile au ales ca dată marcantă prima variantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici