- Home
- Cultură-Media
- VENEŢIA, (08.06.2014, 14:32)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pavilionul sud-coreean, recompensat cu Leul de Aur, la Bienala de arhitectură de la Veneţia
Pavilionul Coreei de Sud a fost recompensat sâmbătă cu Leul de Aur la cea de-a XIV-a ediţie a Bienalei de arhitectură de la Veneţia, trofeul fiind acordat pentru o operă originală comparativă între arhitecturile dintre cele două state coreene, divizate după războiul din 1950-1953.
Urmărește
148 afișări
Pavilionul sud-coreean, recompensat cu Leul de Aur, la Bienala de arhitectură de la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Expoziţia premiată cu Leul de Aur se intitulează "Crow's Eye View: the Korean Peninsula" şi este opera arhitectului Cho Min-Suk.
Conform temei istorice a Bienalei 2014, intitulată "Absorbirea modernităţii: 1914-2014", arhitectul coreean a explorat cu ajutorul mai multor suporturi maniera în care cele două regimuri - comunist şi capitalist - şi-au elaborat planurile urbanistice de după război.
Faptul că nu a reuşit să obţină participarea Coreei de Nord în proiectul său l-a determinat pe Cho Min-Suk să colecteze picturi, fotografii şi postere de propagandă, prin intermediul unor oameni de afaceri şi arhitecţi occidentali.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Pe de altă parte, trofeul Leul de Argint pentru participare naţională a revenit pavilionului din Chile, pentru expoziţia "Monolith Controversies".
Un simplu zid din beton armat simbolizează rănile suferite de statul chilian din partea dictaturii. Acel fragment de zid "simbolizează o viziune multiplă asupra diverselor controverse şi interpretări", a declarat Hugo Palmarola, curatorul pavilionului chilian, alături de Pedro Alonso.
Arhitecta canadiană Phyllis Lambert, care a contribuit la construirea celebrei clădiri Seagram din New York, a fost distinsă cu Leul de Aur pentru întreaga carieră, datorită viziunii sale particulare asupra democratizării planificărilor urbane.
Trei menţiuni speciale au recompensat proiecte din Canada, Franţa şi Rusia.
Sub tema "Fundamentals", celebrul arhitect olandez Ren Koolhaas, desemnat curator al celei de-a 14-a ediţii a Mostrei internaţionale, spune că a dorit să exploreze contradicţiile unui secol de dezvoltări arhitecturale marcate de expansiunea mondializării.
Deschisă până pe 23 noiembrie, această ediţie a Bienalei va dura şase luni în loc de trei şi va încorpora pentru prima dată sectoare dedicate dansului, cinematografiei, teatrului şi muzicii.
În total, 65 de ţări participă la Bienala 2014, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate artei contemporane. Dintre acestea, 11 ţări, între care se numără Coasta de Fildeş, Kenya şi Turcia, sunt prezente pentru prima dată la acest eveniment.
România participă la cea de-a 14-a Expoziţie Internaţională de Arhitectură - la Biennale di Venezia cu două proiecte expoziţionale: "Site Under Construction" şi "Exploring Identity_the Nomad Archives".
Bienala de la Veneţia este unul dintre cele mai importante evenimente de gen la nivel internaţional.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe