PDL propune trei candidaţi pentru CA al TVR, deşi nu i s-au repartizat locuri

Grupurile parlamentare ale PDL au decis să propună trei persoane spre a face parte din Consiliul de Administraţie al TVR, chiar dacă luni, între liderii de grupuri parlamentare s-a decis ca PDL să nu aibă niciun reprezentant în viitorul CA al societăţii române de televiziune.

Urmărește
540 afișări
Imaginea articolului PDL propune trei candidaţi pentru CA al TVR, deşi nu i s-au repartizat locuri

PDL propune trei candidaţi pentru CA al TVR, deşi nu i s-au repartizat locuri (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Astfel, pe lista celor care urmează să fie audiaţi marţi în Comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului figurează trei propuneri de membri titulari, din partea PDL, care să facă parte din Consiliul de Administraţie al TVR. Este vorba despre Radu Carp, Ioan Stanomir şi Andrei Postelnicu. Totodată, democrat-liberalii i-au propus ca membri supleanţi pe Paul Călin Botez, Cristian Blană şi Ion Lucan Catrina.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a anunţat că majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca în noul CA al TVR mandatele să fie repartizate astfel: UNPR - un loc, UDMR - un loc, PSD - trei locuri, PNL - trei locuri.

PDL va contesta la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul CA al SRTV, "care nu corespunde algoritmului politic", a declarat, luni, liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader, nemulţumit că partidul său nu va avea niciun reprezentant în acest consiliu.

Mircea Toader a arătat, după întâlnirea liderilor grupurilor parlamentare, că hotărârea prin care PDL nu va avea niciun repezentant în CA al SRTV este o decizie politică.

Toader a arătat că, potrivit algoritmului calculat la numărul de parlamentari, PDL ar fi trebuit să primească în noul CA al SRTV aproape trei locuri, mai precis 2,87, UDMR un loc, UNPR ar fi primit de la PDL un loc, PSD trei locuri, iar PNL două locuri. "Asta e structura stabilită prin ponderea parlamentară, avem trei locuri din care unul îl cedam UNPR. Le-am spus că cedăm în condiţiile în care se păstrează vechea structură. Acum nu se mai păstrează nimic, pe noi ne-au exclus complet, le-au dat UNPR un loc, nu ştiu pe ce considerent", a relatat Mircea Toader.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

Conform Legii 41/1994, listele de candidaţi se înaintează Birourilor Permanente ale celor două Camere. Astfel, grupurile parlamentare din cele două Camere înaintează propuneri pentru 8 locuri, preşedintele României pentru 1 loc, Guvernul pentru 1 loc, personalul de specialitate desemnează, prin vot secret, candidaţi pentru 2 locuri, grupurile parlamentare ale minorităţilor naţionale, pentru 1 loc.

Valentin Nicolau şi Sorin Burtea au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie (CA), în urma scrutinului desfăşurat joi, 21 iunie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii TVR. Pe de altă parte, Mihai Rădulescu şi Ioana Popescu au fost desemnaţi membri supleanţi ai lui Valentin Nicolau şi Sorin Burtea în CA al TVR, conform rezultatelor alegerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici