- Home
- Cultură-Media
- CANNES, (28.04.2010, 13:37)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pedro Almodovar şi Martin Scorsese, printre prezentatorii secţiunii Cannes Classics
Regizorii Pedro Almodovar, Martin Scorsese, Volker Schlöndorff şi Mrinal Sen sunt gazdele secţiunii Cannes Classics, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes (12 - 23 mai), unde vor prezenta capodopere ale cinematografiei mondiale, în versiuni restaurate, informează festival-cannes.com.
Urmărește
35 afișări
Pedro Almodovar şi Martin Scorsese, printre prezentatorii secţiunii Cannes Classics
Conţinând o secvenţă inedită, filmul "Boudu sauvé des eaux" (1932), de Jean Renoir, în care actorul Michel Simon interpretează rolul unui vagabond anarhist, va fi unul dintre evenimentele mult aşteptate din programul secţiunii Cannes Classics - care încurajează restaurarea şi conservarea filmelor -, au anunţat, marţi, organizatorii festivalului de pe Croazetă.
În ceea ce priveşte "Psycho" (1960), un clasic al filmelor de suspans, care conţine celebra scenă a crimei de sub duş, acest lungmetraj va fi difuzat cu bandă de sunet complet restaurată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Cineastul spaniol Pedro Almodovar, regizorul filmului "Totul despre mama mea", recompensat cu premiul pentru regie la Cannes în 1999, va prezenta lungmetrajul "Tristana", regizat în 1970 de Luis Buñuel, în cadrul unei gale care va celebra cinematografia spaniolă, la care sunt invitaţi numeroşi artişti, dar şi miniştrii Culturii din Franţa şi Spania.
Restaurat de Cinemateca din Bologna, filmul "Ghepardul", de Luchino Visconti, cu Claudia Cardinale şi Alain Delon în rolurile principale, recompensat cu Palme d'Or în 1963, va fi de asemenea proiectat cu sunetul şi imaginea restaurate.
Regizorul american Martin Scorsese va prezenta trei lungmetraje, regizate de maghiarul Andre de Toth, kazahul Ermek Shinarbaev şi indianul Ritwik Ghatak, salvate de la uitare graţie Cinema Fondation pe care cineastul american a înfiinţat-o în 2007.
Martin Scorsese a lansat proiectul său World Cinema Foundation - pentru conservarea capodoperelor cinematografiei mondiale - la Cannes, în 2007. În sprijinul acestei iniţiative au fost prezentate atunci trei capodopere restaurate, printre care şi filmul "Pădurea spânzuraţilor", în regia lui Liviu Ciulei (1964), prezentat de regizorul Cristi Puiu. Pentru acest film, Ciulei a fost recompensat cu premiul pentru regie la ediţia din 1965 a Festivalului de Film de la Cannes.
La rândul său, germanul Volker Schlöndorff va prezenta filmul său "Toba de tinichea", premiat cu Palme d'Or în 1979, restaurat şi cu un nou montaj.
Veteranul cinematografiei indiene Mrinal Sen, în vârstă de 87 de ani, va prezenta filmul "Les Ruines" (1983), iar Pierre Schoendoerffer îşi va prezenta propriul film "317e Section" (1965).
În cadrul secţiunii Cannes Classics vor mai fi proiectate filmele "Bataille du rail" (1946) de René Clément, "Regina africană/ African Queen" de John Huston şi "Kiss Of The Spider Woman" (1985).
La categoria "curiozităţi", va rula documentarul inedit "Hollywood don't surf", de Greg MacGillivray, care explorează tema surfingului în cinematografia americană.
În 2004, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au decis să pună renumele evenimentului în slujba recuperării şi conservării marilor opere ale cinematografiei mondiale, înfiinţând astfel secţiunea Cannes Classics, care prezintă filme de patrimoniu.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe