Peste 2.500 persoane au vizitat expoziţia "Futurotextiles", la Muzeul Naţional de Istorie a României

Expoziţia "Futurotextiles", inaugurată la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti, în data de 15 octombrie, a fost vizitată până în prezent de peste 2.500 de persoane, informează un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Urmărește
187 afișări
Imaginea articolului Peste 2.500 persoane au vizitat expoziţia "Futurotextiles", la Muzeul Naţional de Istorie a României

Peste 2.500 persoane au vizitat expoziţia "Futurotextiles", la Muzeul Naţional de Istorie a României

"Futurotextiles", o expoziţie inedită în care sunt prezentate un pulover care verifică starea de sănătate, dantelă din rădăcini de căpşuni, dar şi o rochie din celuloză care "creşte" singură, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate de Institutul Francez din Bucureşti, dar şi una dintre cele mai interesante expoziţii de acest fel, precizeată MNIR.

Proiectul "Futurotextiles" s-a născut în urma avântului tehnic şi cultural al oraşului Lille, din nordul Franţei. La iniţiativa asociaţiei Lille3000, cea care a coordonat activităţile culturale pe parcursul anului 2004, când oraşul Lille a fost Capitală culturală europeană, expoziţia propune o viziune de ansamblu a numeroaselor întrebuinţări ale textilelor contemporane, de la creaţia artistică la ştiinţe aplicate.

De la prima ediţie, în 2006, "Futurotextiles" a avut mai mult de 500.000 de vizitatori din lumea întreagă (Lille, Istanbul, Bangkok, Casablanca, Shanghai, Barcelona, Prato, Lodz). După primele două ediţii, expoziţia actuală include noile descoperiri şi pune accentul pe fibrele naturale, pe ultralejer şi pe invenţii demne de autorii de cărţi ştiinţifico-fantastice.

În această a treia ediţie a expoziţiei "Futurotextiles", inovaţia tehnologică atinge uneori cote ştiinţifico-fantastice şi se îmbină cu arta şi cu moda haute couture. Vizitatorii pot vedea, printre altele: un pulover care verifică permanent starea de sănătate, dantelă din rădăcini de căpşuni, perdele din fibră optică şi o rochie din celuloză care creşte singură, fără cusături, produsă de microbii care provoacă fermentarea vinului.

Expoziţia este compusă din trei părţi: cea pedagogică, în care sunt explicate originile şi diversitatea textilelor, cea ştiinţifică, în care se pune accentul pe tehnologia viitoare a textilelor, şi cea artistică, pentru că noile fibre şi proprietăţile lor speciale inspiră mai mult ca oricând creatorii şi designerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici