- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.07.2014, 14:54)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 200 de candidaţi din 35 de ţări, înscrişi la Concursul Internaţional "George Enescu"
Peste 200 de candidaţi din 35 de ţări, precum Germania, Japonia, Statele Unite ale Americii şi Australia, s-au înscris la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Internaţional "George Enescu", care se va desfăşura în perioada 6 - 27 septembrie, în Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
112 afișări
Peste 200 de candidaţi din 35 de ţări, înscrişi la Concursul Internaţional "George Enescu" (Imagine: George Calin/ Mediafax Foto)
Până în acest moment s-au înscris 220 de candidaţi la Concursul Internaţional "George Enescu". Cei mai mulţi candidaţi înscrişi sunt la Secţiunea de Pian, 81 de candidaţi, în timp ce la Secţiunea de Vioară sunt 64 de candidaţi, iar la Secţiunea de Violoncel sunt 34 de candidaţi. Restul participanţilor sunt la Secţiunea de Compoziţie, 41.
Participarea la Concursul "George Enescu" înregistrează o tendinţă crescătoare: numărul de înscrişi la această ediţie este cu 20% mai mare faţă de anul 2011, când la Concurs au participat doar 183 de candidaţi. Dintre candidaţii înscrişi în acest an, 28 sunt din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Concurenţii înscrişi la ediţia din această toamnă a Concursului Internaţional "George Enescu", care are loc între 6 şi 27 septembrie în Capitală şi deschide drumuri pentru tineri artişti din toată lumea, provin din 35 de ţări: România, Germania, Statele Unite ale Americii, Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Italia, Rusia, Canada, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan, Azerbaidjan, Kazakhstan, Republica Moldova, Israel, Belgia, Lituania, Letonia, Norvegia, Ucraina, Belarus, Grecia, China, Estonia, Georgia, Polonia, Spania, Bulgaria, Brazilia, Venezuela, Mexic, Argentina, Australia şi Austria.
"România contează pe piaţa muzicală internaţională şi acest lucru se vede şi la Concursul Internaţional «George Enescu», pentru că este un eveniment care oferă oportunitatea tinerilor artişti de a începe o carieră muzicală recunoscută la nivel mondial. Cu o tradiţie de a lansa artişti deveniţi mari nume ale muzicii clasice de astăzi, Concursul «George Enescu» consolidează, alături de Festivalul Enescu, importanţa României pe piaţa culturală internaţională. Mai mult, numărul de înscrişi arată puterea Concursului Enescu ca eveniment de sine stătător, separat, pentru prima dată la această ediţie de Festivalul Enescu", a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului şi al Concursului Enescu.
Înscrierile pentru Concursul Internaţional "George Enescu" s-au încheiat la 1 iulie. Numărul concurenţilor ar mai putea creşte în următoarele zile, având în vedere că plicurile cu înscrişi continuă să sosească la sediul organizatorilor, data poştei luată în considerare fiind 1 iulie.
Probele de Concurs se vor desfăşura la Ateneul Român şi la Universitatea Naţională de Muzică, iar finalele de gală vor avea loc la Ateneu, alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu".
În premieră, la această ediţie, celor 100.000 de euro cât valorează premiile Concursului Enescu, laureaţilor li se oferă şansa de a participa la un masterclass cu mari muzicieni ai lumii, la Academia de Muzică din Viena, precum şi posibilitatea de cânta pe cele mai importante scene din România, alături de filarmonicile din ţară.
Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România.
La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni - ca director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe