Peste 36.000 de persoane au participat la Festivalul Sighişoara Medievală

Peste 36.000 de persoane au participat la ediţia din acest an a Festivalului Sighişoara Medievală, care s-a desfăşurat în perioada 27 - 31 iulie.

Urmărește
268 afișări
Imaginea articolului Peste 36.000 de persoane au participat la Festivalul Sighişoara Medievală

Peste 36.000 de persoane au participat la Festivalul Sighişoara Medievală (Imagine: Oana Fofiu/Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Primăriei Sighişoara, la ediţia din acest an a Festivalului Sighişoara Medievală s-au înregistrat 36.352 de turişti în Cetatea Medievală: miercuri au fost peste 1.500, joi şi vineri - peste 5.000 pe zi, sâmbătă - peste 13.500, în timp ce în ultima zi a evenimentului, duminică, au fost peste 11.000.

"În mod normal, aveam aproximativ 30.000-35.000 de turişti în trei zile de festival. Acesta este un record de participare, datorat extinderii perioadei festivalului, de la trei la cinci zile", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sighişoara, Anca Raţiu.

Ediţia din acest an a Festivalului Sighişoara Medievală, care a început miercuri, a durat, pentru prima dată în istoria manifestării, cinci zile.

La această ediţie, care a stat sub semnul eroului medieval, al vrăjitorului Merlin, Regelui Arthur şi cavalerilor Mesei Rotunde, au fost angrenate zece ordine cavalereşti şi numeroase formaţii de muzică medievală din ţară şi străinătate, iar în cadrul unui spectacol propriu, "Merlin", au apărut peste 120 de cavaleri din patru ordine cavalereşti, actori ai Teatrului Naţional, ai Teatrului Scena şi studenţi ai Universităţii de Arte din Târgu Mureş.

În cele cinci zile ale Festivalului Medieval de la Sighişoara, spectatorii au putut asista la parade, turniruri, lupte medievale, "iniţieri cavalereşti" şi s-au întâlnit cu trubaduri, menestreli, toboşari ai Cetăţii sau meşteri populari.

Evenimentul a oferit şi teatru de stradă, teatru pentru copii şi adulţi, muzică şi dansuri medievale, recitaluri, şcoli de luptă medievală, "condamnări la moarte", procesiuni de "vrăjitoare", "incinerarea eroului pierdut", "procese publice", "arderi de vrăjitoare", animaţie medievală, un carnaval, statui mişcătoare, expoziţii etc.

Organizatorii au estimat, iniţial, că în cele cinci zile în Cetate vor fi prezenţi între 40.000 şi 50.000 de turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici