Peste 58.000 de vizitatori la Bucharest Biennale 4, încheiată duminică

Peste 58.000 de persoane au vizitat cea de-a patra ediţie a evenimentului internaţional de artă contemporană Bucharest Biennale (BB4), care a avut loc în perioada 21 mai - 25 iulie, în şase spaţii din Capitală, unde au fost expuse lucrările a 37 de artişti din 17 ţări.

Urmărește
33 afișări
Imaginea articolului Peste 58.000 de vizitatori la Bucharest Biennale 4, încheiată duminică

Peste 58.000 de vizitatori la Bucharest Biennale 4, încheiată duminică

BB4 a cuprins o expoziţie principală, evenimente paralele, dezbateri, conferinţe şi o expoziţie epilog al evenimentului de la Bucureşti, la Institutul Cultural Român de la Stockholm.

Expoziţia BB4 a fost prezentată bucureştenilor la Pavilion Unicredit, centrul comunitar LaBomba din zona Rahova-Uranus, Centrul de Introspecţie Vizuală, Institutul de Cercetări Politice, Muzeul de Geologie şi Paradis Garage. Un al şaptelea spaţiu al bienalei, destinat conferinţelor, a fost Universitatea de Arte Bucureşti.

Au participat la eveniment 37 de artişti din 17 ţări, 21 de lucrări fiind produse special pentru această bienală.

Felix Vogel, curatorul BB4, născut în 1987, a devenit oficial cel mai tânăr curator de bienală din istoria artei. Cercetarea, selecţia artiştilor şi pregătirea textelor teoretice s-au desfăşurat pe parcursul a doi ani.

Vogel a ales ca temă pentru BB4 "Handlung - Producţia de posibilităţi". Termenul german "Handlung", imposibil de tradus la toate nivelurile sale de semnificare, se plasează între acţiune, activitate, instrumentalizare şi participare, deşi poate avea şi un sens pasiv, de poveste sau naraţiune.

Vârsta medie a echipei BB4 este de 22,5 ani, aceasta cuprinzând şase angajaţi şi 22 de voluntari şi interni.

BB4 a beneficiat de un număr mai mare de vizitatori faţa de ediţia precedentă, depăşind cifra de 58.000. Site-ul bienalei şi pagina de Facebook au adunat peste 70.000 de vizitatori provenind din 73 de ţări, în perioada desfăşurării evenimentului.

Pentru această ediţie a bienalei bucureştene a fost editat un număr special bilingv al revistei Pavilion, cu 540 de pagini conţinând texte scrise de teoreticieni de marcă precum Chantal Mouffe, Peter Osborne, Antonio Negri, Bruno Latour, Hito Steyerl, Daniel Beland, Julia Brotea, Maria Muhle, Doina Petrescu, Reinhold Martin şi Ludger Schwarte. De asemenea, a fost editat un ghid al bienalei, cu 240 pagini.

Bugetul BB4 a fost de 842.000 de euro.

Conferinţa de presă în care va fi anunţat curatorul BB5, din 2012, va avea loc la New York în data de 21 septembrie 2010, potrivit organizatorilor.

Bucharest Biennale este organizată de revista Pavilion, editată de Răzvan Ion şi Eugen Rădescu, codirectori ai bienalei. La începutul anului 2009, cei doi au deschis la Bucureşti centrul de artă contemporană Pavilion Unicredit, în colaborare Unicredit Ţiriac Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici