Petiţie online "Vrem Guerrilla înapoi! ", semnată de sute de persoane şi adresată CNA

O petiţie online intitulată "Vrem Guerrilla înapoi!" a fost lansată de echipa Guerrilla, fiind semnată de sute de persoane şi adresată Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), care va scoate în noiembrie la concurs mai multe licenţe libere, între care şi cele care au aparţinut acestui radio.

Urmărește
423 afișări
Imaginea articolului Petiţie online "Vrem Guerrilla înapoi! ", semnată de sute de persoane şi adresată CNA

Petiţie online "Vrem Guerrilla înapoi! ", semnată de sute de persoane şi adresată CNA (Imagine: Shutterstock/Arhiva Mediafax Foto)

"Suntem oamenii care au făcut Guerrilla. 11 ani. Şi ne place Radioul. Rău, rău de tot. Acum, după doi ani fără aer în urma unui război care nu era al nostru, avem şansa să ne recăpătăm suflul: în noiembrie, CNA scoate la concurs licenţele de emisie pentru frecvenţele care ne-au fost tuturor suflet, casă şi masă ani de zile", se spune în petiţia "Vrem Guerrilla înapoi!".

Potrivit acesteia, echipa Guerrilla se va prezenta la concursul CNA cu cel mai frumos şi mai potrivit proiect pentru ele: Radio Guerrilla. "Un radio al independenţei editoriale şi muzicale, al atitudinii civice şi al culturii urbane. Ştim ce vrem, o să-l susţinem din tot sufletul, dar credem că am fi mai convingători dacă v-am avea alături şi pe voi, Grupul Consumatorilor de Radio Guerrilla. Semnaţi petiţia «Vrem Guerrilla înapoi!» şi vă vom lua cu noi la şedinţă: o să prezentăm membrilor CNA semnăturile voastre. Mulţumim şi nu uitaţi: binili învinge! Trebuie", se mai spune în petiţia echipei Guerrilla adresată fanilor acestui post de radio şi publicată pe site-ul petitieonline.com.

Până în momentul difuzării acestei ştiri, petiţia a fost semnată de peste 700 de persoane.

Licenţele pe care a emis Radio Guerrilla vor fi scoase la concurs, începând din 17 noiembrie, alături de alte frecvenţe de radio libere, potrivit unei decizii luate, recent, de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta - Expresiv SA. Legea audiovizualului prevede că CNA retrage licenţa audiovizuală dacă se încalcă normele privind regimul proprietăţii.

Decizia CNA luată pe 19 septembrie 2013 a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţinea.

Ulterior, CNA a scos la concurs cele 23 de licenţe terestre ale Radio Guerrilla, însă, în data de 19 noiembrie 2013, Consiliul a decis să amâne concursul pentru frecvenţele pe care a emis Radio Guerrilla până la soluţionarea situaţiei juridice a acestora.

Societatea Realitatea Media a pierdut însă, pe 19 iunie 2015, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), procesul în care cerea anularea Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului prin care au fost retrase licenţele Radio Guerilla, hotărârea instanţei fiind definitivă.

Odată cu încheierea acestui litigiu, licenţele pe care a emis Guerrilla pot să fie scoase la concurs de Consiliul Naţional al Audiovizualului, fapt care urmează să se întâmple în această toamnă, după cum au stabilit deja membrii CNA.

Totodată, Liviu Mihaiu a declarat pe 19 iunie, pentru MEDIAFAX, comentând decizia instanţei prin care Realitatea Media a pierdut definitiv licenţele Radio Guerrilla, că va strânge echipa Guerrilla şi va merge la Consiliul Naţional al Audiovizualului cu cel mai bun proiect, pentru a lua înapoi frecvenţele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici